Wpis z mikrobloga

Mam ogrod do przerobienia bo poprzedni wlasciciele lubili duzo kwiatkow przy plotach, trawnik juz ma swoje lata, a ja wole jednak poszerzyc trawnik do maksymalnych romiarow i zrobic to tak tip top, mini dzungle z palmami i bujnym trawnikiem

Bede musial skuc mlotem udarowym kilka plyt betonowych(sciezka do szopy.), glebogryzarka przeorac caly ogrod, wywalic resztki trawy, wywalcowac, nasypac top soil zasiac trawe,no ogolnie mnostwo roboty dla jednego chlopa.

I w zwiazku ze jest juz maj, a ja mam 1-2 dni co tydzien, realistycznie trawe sialbym gdzies w polowie czerwca,
Czy jest w ogole sens zaczynac demolke ogrodu w tym roku czy poczekac do przyszlego marca? i wtedy sialbym trawe na poczatku kwietnia,
Chcialbym osiagnac cos jak ze zdjecia.
#uk #ogrodnictwo #trawa #rosliny #budownictwo #ogrod
adamsowaanon - Mam ogrod do przerobienia bo poprzedni wlasciciele lubili duzo kwiatko...

źródło: 179742600_3814555321926726_8557891332720987_n

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Erk700: mam wjazd na ogrod tak waski ze koparka gosienicowa nawet mala by tam sie nie przecisnela, okolo 100cm szerokosci od muru do plotu sasiada mam,
Moge to wszystko recznie zrobic ale chodzi mi o to czy polowa czerwca to nie za pozno na sianie trawy w uk.
  • Odpowiedz