Wpis z mikrobloga

Właśnie obejrzałem wszystkie sezony The Flash na Netflix, kurcze to jest chyba najlepszy serial od DC, nawet kolaboracje z Supergirl były, sam chciałbym posiadac moce, czyli być Metahuman, najfajniejszą moc jednak ma Cecile, ona dosłownie może czuć jak inna osoba się czuje, a przez chwile nawet mogła zmieniać emocje, jak w tym jednym odcinku, widziała, że ktoś obrabia kobietę, więc dała złodziejowi lęk, a złodziej aż na kolana padł z lęku xD CHCE taką moc <3

Kocham uniwersum DC bo w sumie nawet dość adekwatne teorie w fizyce mają, podróże w czasie są w teorii możliwe, jak szybciej niż światło się porusza. A każdy wie, jak bardzo kocham Time-Travel i Time-loops <3
Ten serial ma dosłownie wszystko <3

Ale muszę przyznać, czasami Berry jest irytujący, bo on na siłę chce wszystko na dobre zmienić, nawet podróżując w czasie, choć każdy mówi mu, że to zły pomysł.

W sumie to Berry całe uniwersum popsuł, bo chciał naprawić, ale tak pewnie było w scenariuszu, on musi popsuć.

#dc #theflash #flash #ciekawostki #timetravel #supergirl #refme

-%-ref-me-%-: https://pod.sekor.eu.org/@modinfo/statuses/01JTP5NCB7WYH699B5TPVN27XP
aptitude - Właśnie obejrzałem wszystkie sezony The Flash na Netflix, kurcze to jest c...

źródło: Screenshot_2025-05-07_22-03-42

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aptitude: zatrzymałem się chyba na 4. sezonie, bo potem taka melodrama się zrobiła w stylu:
Flash: Nie dam rady,
Iris: Dasz radę, wierzę w ciebie
Flash: ok, dzięki, uda sie
  • Odpowiedz
@aptitude: mnie najbardziej irytowało szybkie rezygnowanie jak coś nie wyszło, twarde mówienie że czegoś się nie da. Wtedy wszyscy się poobrażali, odcinek się smutno kończył, a potem w kolejnych okazywało się, że jednak się da (ʘʘ)
Więc zamiast powiedzieć

Próbujmy dalej co jakiś czas, może się kiedyś uda, nie traćmy nadziei bo skoro są super moce to niemal wszystko jest możliwe

To oni nagle przechodzą do
  • Odpowiedz