Wpis z mikrobloga

Mirki mam już ponad 30 lat i paliłem w życiu może z 10 razy bo jakoś nie pasowały mi klimaty załatwiania od kij wie kogo kij wie czego i jeszcze ryzykując prawnie. Palę tak okazjonalnie że kiedyś 3 g leżały u mnie dwa lata aż komuś dałem. Proszę o rady dla początkującego na co zwracać uwagę. Klinikę w #krakow ktoś mi polecił ale nigdy tego nie ogarniałem. Jakieś FAQ i protipy dla świerzaka?

#medycznamarihuana
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szarley: Musisz mieć zdiagnozowaną chorobę neurologiczną/psychiatryczną, w której medyczna m-------a ma zastosowanie. Inaczej może być ciężko z pozyskaniem jej legalnie. Ogólnie radzę uważać z tą używką, siła jej działania jest dość mocno niedoszacowana wśród opinii publicznej. W Australii przy dość rygorystycznych wytycznych dotyczących jej stosowania odnotowano wzrost zapadalności na psychozy u osób z terapii nią korzystających.
  • Odpowiedz
@szarley wizyta wygląda tak że masz wywiad z lekarzem, opowiadasz po co Ci to i takie p------y. Ogólnie chyba zawsze wizyta kończy się receptą, wiem że np w Konopnymed jak okaże się że sie nie kwalifikujesz do terapii mm do oddają Ci hajs za wizytę. No a co do odmiany to sytuacja się komplikuje, bo są produkty które są zarejestrowane jako konkretne odmiany, np jakieś Canopy Growth albo Cosma, wtedy w
  • Odpowiedz
  • 0
@pharmaki wychodzi na to że indica. Mam ogólnie problem z bezsennością i czasem po stresujących chwilach w pracy chciałbym poleżeć, zrelaksować się i tyle. Dodatkowo od stresu bolą mnie dość mocno plecy, także ja serio chce tego używać do tego do czego jest stworzone a nie odurzania się xd
  • Odpowiedz
@szarley to polecam np Pink Kush, hybryda 80:20 indica:Sativa ma działanie relaksujące, zmniejsza stres, ułatwia zasypianie i działa też przeciwbólowo :) White Widow, hybryda zrównoważona, zmniejsza stres i zmęczenie, też działa przeciwbólowo
Blueberry indica, ułatwia zasypianie, zmniejsza stres, działa przeciwbólowo
Niestety nie wiem jak teraz to wygląda z dostępnością, w ogóle ten S-Lab 18% który jako jeden z pierwszych wchodził do aptek i z którym miałam zawodowo największą styczność już chyba
  • Odpowiedz