Wpis z mikrobloga

#kaczordonald #kaczordonaldzawszesmieszne o ja nie mogę zamiast dać jakiś nowy album ze Sknerusem to dowalili Daisy.... Najgorsza postać w uniwersum, naczelna kw0ka z borderline, która jak tylko jej się coś nie spodoba czyli wszystko leci puszczać kuper kuzynowi narzeczonego bez żadnych konsekwencji. Jak ja jej nie lubię. Pierwszy album premium którego nie kupię. Brawo egmont.
Symmachus - #kaczordonald #kaczordonaldzawszesmieszne o ja nie mogę zamiast dać jakiś...

źródło: temp_file8894311555274039628

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Symmachus: Celują chyba pod kobity, które się z nią utozsamialy za dzieciaka. Chcą wycisnąć ostatnie grosze z fanów, ja nie kupię. Ta 60 tomowa antologia postaci to też jakiś poroniony pomysł.
  • Odpowiedz
  • 5
@DeoLawson szczerze, to jako kobieta a wcześniej dziewczynka (czytam już kd od 25 lat xddd) nienawidzę Daisy i to był mój anty przykład kobiety. Podła, wymądrzała, i puszczalska. Chyba celują w jakieś babcie co kupią to wnuczkom bo hihi różowa kokardka jaki słodki autorytet dla dziewczynek xD To samo Minnie.

Co do antologii, zupełnie się zgadzam zwłaszcza że nie są to nowe komiksy a pewnie przedruki Barksa i Rosy które już
  • Odpowiedz
@Symmachus: Kaczogród jest męskim światem, nie ma tam interesujących postaci kobiecych, prócz Magiki. Disney widać próbuje jakąś równowagę wprowadzić, albo bardziej dotrzeć do czytelniczek, których jest wyraźnie mniej niż czytelników. Wszędzie w sieci głównymi fanami są jednak faceci - podobnie zresztą z tworzeniem komiksów. Też raczej nie kupię chyba, że na jakiejś wyprzedaży.
deeprest - @Symmachus: Kaczogród jest męskim światem, nie ma tam interesujących posta...

źródło: 4865cdb52d8e6abc1e367692cbbc8d77625a95f7

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@deeprest te statystyki masz ze swojego otoczenia czy są jakieś oficjalne? Ja np z koleżankami czytaliśmy i czytamy kd a chłopcy się z nas śmiali że czytamy bajki dla dzieci.
  • Odpowiedz
@Symmachus: śmiali się, bo nie wiedzieli co tracą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie europejskie, śledziłem kiedyś branżowo współpracując z Egmontem i Kaczki to moje hobby od początku lat 90. Faktem jest, że chłopcy generalnie wybierają częściej komiksy niż dziewczynki (20% vs 8%) a oprócz tego one częściej wybierają inne pozycje - ale to też zależy od kraju. Patrzę też czasem na włoskich fanów na FB, to
  • Odpowiedz
@jPaolo2 Kaczecja Pazur - tej postaci nawet nie znałem.
Za to zawsze lubiłem wszelakie odcinki z Magiką. Pokazywana była inaczej jak reszta 'lalek' typu Daisy
  • Odpowiedz