Aktywne Wpisy
Sebastix +229
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

ewolucja_myszowatych +228
Męczę się już tyle czasu, żeby założyć osłonę tłoczka w zacisk. Za pierwszym wydawało się, że wszystko poszło gładko, ale przy odkręcaniu, gdy bardziej wykręcę tłoczek, gumka wyskakuje - czy to normalne zjawisko i tak to ma wyglądać?
Przy demontażu, siłowałem się, żeby tę gumkę ściągnąć, a nowa wyskakuje z łatwością. Wciskałem ją też na sucho, ale efekt ten sam.
Zastanawiam się, czy gumkę trzeba wcisnąć głęboko w rowek „na siłę”, czy wystarczy dokręcić tłoczek do końca i sama się ułoży. Problem w tym, że gdy próbuję ją wcisnąć, nie mogę jej równomiernie osadzić – zawsze z którejś strony się załamuje (co widać na zdjęciach 1, 2, 3).
Na YouTubie nic konkretnego nie znalazłem, większość poradników dotyczy zacisków ATE. Mój zacisk to BOSCH A152 (0204Y01612), tłoczek 38 mm. Zestaw naprawczy: D4723 Autofren 38mm.
Zniszczyłem już dwie osłony, nie wiem co dalej robić xd
#mechanikasamochodowa #mechanika #naprawasamochodow #samochody #hamulce #alfaromeo #alfaholicy
źródło: 1
Pobierzźródło: 2
Pobierzźródło: 3
Pobierzźródło: 6
Pobierz2, Coś robisz żle, albo nie ta kolejność, albo coś siłowo wpychasz i wyskakuje z zacisku
Nigdy nie miałem takich problemów... Zakładam tę osłonę na tłoczek, tak na 1 cm , wkładam osłonę w rowek w zacisku i wpycham tłoczek jednocześcnie go obracając. Żeby było łatwiej zacisk w imadło, bo na stole wygodniej.
Jak najpierw włożysz w szczelinę w zacisku i póżniej
Jakbyś robił "na brudno" to wszystko tam byłoby uwalone w płynie hamulcowym który daje jakiś poślizg.
Ogólnie natrzyj to czymś co da poślizg - pryśnij jakimś sprayem do uszczelek, WD-40, albo jakimś smarem do hamulców cieniutko, tyle tylko żeby to się zaczęło ślizgać podczas