Aktywne Wpisy

gedzior84 +2020
Mircy, chyba udało mi się pokonać nowotwór :)
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy

źródło: IMG_20250716_203324
Pobierz
Foxing +194
Restauracje w #polska kompletnie p----------o i odkleiło od zarobków przeciętnego człowieka. Pizzerie w szczególności └[⚆ᴥ⚆]┘
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia

źródło: Screenshot 2025-07-16 at 19-34-06 Pizzeria Maximus Czeladź - Zamów z Dostawą Pyszne.pl
Pobierz
Cześć. Jestem na studiach magisterskich z informatyki i aktualnie wybieram temat pracy dyplomowej. Na mojej uczelni jest praktyka, że to studenci sami wymyślają sobie temat i wypełniają kartę pracy dyplomowej - nie dostaje się gotowego tematu lub nie wybiera się go z listy propozycji. Temat pracy musi być związana z szeroko pojętą informatyką i zawierać element badawczy.
Mam problem, że nie jestem przekonany do żadnego tematu, który przyszedł mi do głowy. Jeden z nich był związany z LLM - jakieś porównanie lokalnych modeli lub fine tuning czy coś podobnego. Samo porównanie modeli może być jednak zbyt banalne, a do fine-tuningu nie mam pomysłu, na jakich danych mógłbym trenować model.
Macie może jakieś propozycje na temat pracy magisterskiej? Albo pomysł, jak można byłoby rozwinąć temat związany z LLM?
#studia #studbaza #pracamagisterska #informatyka #programowanie #ai
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Moja rada: wybierz sobie promotora a nie temat pracy. Wybierz kogoś fajnego, z kim będzie się dało potem pracować i kto ci pomoże z pisaniem. Następnie idź pogadać z tym promotorem.
A no i oczywiście te wszystkie "porównanie XYZ" to g---o a nie praca magisterska.
potem zescrapuj jakieś sociale dla p0lek i wytrenuj sobie p0lka-0.1 - Discriminator
i potrenuj je sobie GANem
Nie wiem czy pracujesz, ale mogles pracować wiecej, robić OE. Dalo by Ci to więcej i merytorycznie i zyciowo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: takie wypowiedzi trzeba pisać z anonima? (ʘ‿ʘ)
@Przypadkowy: nie, czemu? mam bana