Wpis z mikrobloga

Zaczynam przygodę z moturami i chce zakupić jakiś interkom aby móc jeździć w grupie i może puścić jakaś muzyczkę.
Czytając opinie i komentarze dosyć popularny jest Freedconn T-Max S 4v pro za ~300zł.
Czy korzystał ktoś z takiego ustrojstwa, czy lepiej nie oszczędzać i wywalić 1300zł na Cardo?
#motocykle #interkom
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KanapkaPL: najpierw korzystałem z tego Fredconna i był spoko, potem zmieniłem na Cardo (Edge) no i to jest jednak inny świat, drogie cholerstwo ale moim zdaniem warto.
  • Odpowiedz
@KanapkaPL ja go mam z kumplami. Działa. Szału nie ma. Udało nam się wczoraj we 4 połączyć. Zasieg jest ok. Sporadycznie są jakieś zakłócenia i trzeba zrestartować. Mamy je chyba 2 lata. Teraz wyszła jakas wersja v3 chyba czy coś, ale nie wiem czym się różni. Różowa ma jakiś niższy model freedconn i też na luzie nam działa.
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: Puszczanie muzyki przez interkom to słaba sprawa. Mam cardo z głośniczkami jbl i odbiór muzyki z drugiego cardo to jakby słuchać muzyki ze starego telefonu. Bardzo wkurza, to jest komunikator głosowy, a nie jakościowy nadajnik audio. Ty jak sobie puszczasz muzę z komórki na interkom to leci przez bluetooth i jakość jest ok, ale jak przekazujesz sygnał do drugiego interkomu to jakość spada bardzo mocno.
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: kup i sprawdź osobiście - w teorii masz 2 tygodnie na oddanie (tylko wtedy własny klej sobie kup, aby móc zwrócić oryginalny), do rozmowy tak naprawdę niewiele potrzeba, gorzej ze słuchaniem muzyki.
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: kup cos z opcja mesh i jesli jezdzcie grupowo kupuj to co maja inni, mam cardo z jb i bez, jakosc dzwieku pomijalna, ale znajomy z ktorym ostatnio latalem mial freedcona i nie dalo sie z nim rozmawiac bo mikrofon dziwnie zbieral
  • Odpowiedz
@KanapkaPL: Akurat kilka dni temu zamontowałem tego freedconna. To strata kasy, nic nie słychać powyżej 100kmh, w zatyczkach nic nie słychać oprócz postoju. Mam motka z szybką i jakiś nieco lepszy kask. Mam 2 egzemplarze i kupiłem je, bo poprzednie 2 sprzed kilku lat się nie nadawały do niczego, w ogóle się nie dało gadać, bo jeden nie odbierał. Szkoda kasy.
  • Odpowiedz
@dfg1 trzeba podgłosić xD

Mam tego freedcona i używam go póki co tylko do nawigacji i ewentualnie rozmów telefonicznych. Ja normalnie słyszę rozmówcę przy 80 km/h, rozmówca mnie tak samo. Moto bez owiewki, kask szczękowy i jestem już głuchy.
  • Odpowiedz
@dfg1: No na tym fredconnie w zatyczkach to tak max do 100, może 110 dało się coś słyszeć, jak za te pieniądze to nie ma dramatu. Dla porównania Cardo Edge w tym samym kasku, na tym samym motocyklu i z tymi samymi zatyczkami spokojnie jestem w stanie rozmawiać nawet i przy 150, muzyka tez gra przyzwoicie (oczywiście w kategoriach interkomowych:P).
  • Odpowiedz
@tagan: Jutro może go wsadzę jakoś do nowego kasku jak będzie pasować to zobaczę, ale po przygodzie z 4 sztukami już podziękuję chyba tej firmie.
  • Odpowiedz