Wpis z mikrobloga

Hm, kolega z pracy obraził się i przestał ze mną gadać poza wymuszonym kontaktem jak musimy omówić jakieś zadanie bo...uwaga, on dostaje więcej tasków niż ja.

Mam prawie 10 lat doświadczenia, nie powiem, że mam wywalone w pracy bo w świetle tego co się dzieje ostatnio na rynku to solidnie pracuję, ale wiecie, zawsze przed standupem jakiś small tak, ktoś był na wakacjach to się go zapytam jak było, jakiś żart opowiem, raczej staram się nie być takim snobem, który tylko przerzuca taski xD

No a gość jest jak robot, co mu lead powie to on przytakuje, "potrzebuję żeby to dzisiaj było zrobione" - "tak jest" i siedzi po godzinach.

No i niby trochę mi głupio, ale z drugiej strony nawet mu mówiłem, żeby trochę walczył o swoje, ale nic to nie dało.

Wczoraj mi wygarnął, że nie rozumie czemu on jak skończy to odrazu dostaje następnego taska, a ja mam więcej czasu na skończenie swoich i robię mniej niż on. Akurat jest teraz sporo monkey tasków, które są podobne.

No i co mam mu powiedzieć xD
#programista15k #pracait
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirek_dev: tak jak kolega @Rudz1elec powiedział. A skoro on sam tego nie potrafi dostrzec i zrozumieć, to Ty mu nie przetłumaczysz. Musi zostać potraktowany przez szefa "odpowiednio" to może w końcu coś w głowie przeskoczy
  • Odpowiedz