Wpis z mikrobloga

Witam Państwa bardzo serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mamy maj czyli zbliżają się już 5 wybory do #wykopowyportfelinwestycyjny

Na wstępie chciałbym przeprosić za brak updejtów, troszkę w życiu mi się działo i niestety to zaniedbałem.

W każdym razie w tym miesiącu będziecie typować akcje z giełdy amerykańskiej, zaczynamy jutro, harmonogram poniżej:

- 08.05, czwartek wrzucam wpis w którym typujecie spółki, dalej przechodzi max 10 z największą ilością plusów, jeśli Twoja spółka została już podana przez kogoś innego daj plusa w komentarzu
- 09.05, piątek robię ankietę z wytypowanych spółek i zaczyna się głosowanie w pierwszej turze
- 10.05, sobota, druga tura głosowania, dwie spółki z największą ilością głosów walczą o podium, jeśli jednak w pierwszej turze spółka będzie miała przynajmniej 50% głosów to wygrywa w turze pierwszej, miesiąc temu była sytuacja kurczak-4sery więc kupiłem akcje kruka i XTB po 500zł
- 11.05, niedziela, ogłoszenie zwycięzcy
- 12.05, poniedziałek, nabycie akcji po otwarciu giełdy

Akcje tylko spółek amerykańskich, muszą być dostępne na #xtb z wyłączeniem amazona który wygrał ostatnio

Po krótce podsumowanie, jak widać poniżej to GPW ciągnie portfel do góry, a virgin ameryczka i europa się zesrały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę się tego nie spodziewałem ale bardzo miłe zaskoczenie

#gielda #xtb #gpw #nyse #nasdaq #inwestujzwykopem #inwestycje #wykopowyportfelinwestycyjny
czlowiekproso - Witam Państwa bardzo serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mamy maj czyli zbliżają s...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/80932407/wpis

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@czlowiekproso +9
Witam Państwa bardzo serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zakończyliśmy właśnie głosowanie do #wykopowyportfelinwestycyjny

Wynik remis XTB oraz Kruk otrzymały taką samą liczbę głosów, sam nie głosowałem oczywiście, także XTB jak i Kruk wchodzą do portfela za 500zł niżej w komentarzu wrzucę screena z portfela po zakupie.

Dziękuję
  • Odpowiedz