Aktywne Wpisy

Marcepanowy_Detektyw +438
Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to

akro81 +1549
Mój post na mikroblogu dotyczący zwandalizowania Toyoty Celiki 5 generacji przez łódzkich studentów podczas Juwenaliów PŁ mający 1200 plusów i realny wpływ na możliwości odszukania sprawców tego zdarzenia został usunięty. Prawdopodobnie dlatego, że studenci zostali tam nazwani przeze mnie w sposób niewulgarny, choć w pewnym sensie obraźliwy.
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę

źródło: toyota
Pobierz
Mamy maj czyli zbliżają się już 5 wybory do #wykopowyportfelinwestycyjny
Na wstępie chciałbym przeprosić za brak updejtów, troszkę w życiu mi się działo i niestety to zaniedbałem.
W każdym razie w tym miesiącu będziecie typować akcje z giełdy amerykańskiej, zaczynamy jutro, harmonogram poniżej:
- 08.05, czwartek wrzucam wpis w którym typujecie spółki, dalej przechodzi max 10 z największą ilością plusów, jeśli Twoja spółka została już podana przez kogoś innego daj plusa w komentarzu
- 09.05, piątek robię ankietę z wytypowanych spółek i zaczyna się głosowanie w pierwszej turze
- 10.05, sobota, druga tura głosowania, dwie spółki z największą ilością głosów walczą o podium, jeśli jednak w pierwszej turze spółka będzie miała przynajmniej 50% głosów to wygrywa w turze pierwszej, miesiąc temu była sytuacja kurczak-4sery więc kupiłem akcje kruka i XTB po 500zł
- 11.05, niedziela, ogłoszenie zwycięzcy
- 12.05, poniedziałek, nabycie akcji po otwarciu giełdy
Akcje tylko spółek amerykańskich, muszą być dostępne na #xtb z wyłączeniem amazona który wygrał ostatnio
Po krótce podsumowanie, jak widać poniżej to GPW ciągnie portfel do góry, a virgin ameryczka i europa się zesrały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę się tego nie spodziewałem ale bardzo miłe zaskoczenie
#gielda #xtb #gpw #nyse #nasdaq #inwestujzwykopem #inwestycje #wykopowyportfelinwestycyjny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/80932407/wpis
Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz
Zakończyliśmy właśnie głosowanie do #wykopowyportfelinwestycyjny
Wynik remis XTB oraz Kruk otrzymały taką samą liczbę głosów, sam nie głosowałem oczywiście, także XTB jak i Kruk wchodzą do portfela za 500zł niżej w komentarzu wrzucę screena z portfela po zakupie.
Dziękuję