w skrocie - pare lat cwiczen i mimo trzymania białka i dobrej diety wyniki siłowe i sylwetka zawsze były niezbyt zadowalające. Mam tendencje do zalewania brzucha i boków, kilka cykli masa-redukcja i wydaje mi sie ze wiecej przybywa mi ciagle tluszczu niż mięsni. Raz w roku robię mocną wycinkę, potem zaczynam cykl masowy i po paru miesiącach kończę z oponą. I ciągle wydaje mi sie ze to walka z wiatrakami, jak wycinam to wygladam niemalze podobnie jak przed rokiem. Trochę mięsni przybyło tu i tam ale jak na tyle lat regularnych cwiczen, to wydaje mi sie ze bardzo slaby wynik.
zrobilem sobie badania zeby sprawdzic czy wszystko ok i tesc wyszedl chyba bardzo nisko. Moze to byc przyczyną? Ogolnie samopoczucie tez srednie, czesto czuje sie pi*dowato. Ktoś się zna na tym i moze cos powiedziec o tych wynikach?
LH, FSH, Estro, Test. Sam testosteron prawie nigdy nie jest przyczyną, a jeśli już jest nisko to raczej jest skutkiem. Ale tak jak naposałem - LH i FSH vardzo nisko. Estro też.
nieustraszona-teoretyczka-2: Zoomeczku- wszystko mieści się w granicy więc jest DOBRZE!!! nie spadło poniżej 2.40, więc jest norma. Ćwicz dalej i się nie poddawaj !!!
@mirko_anonim: Miałem podobne wyniki w Twoim wieku, zaraz potem wszedłem na TRT. Czy to coś zmieniło w kontekście boczków, brzucha i cyców? Nie - na surplusie dalej puchnę jak nastolatka i musze trzymać niezły reżim treningowy i ograniczać kcal. Świńska masa kończy się tragicznie. Z tym, że jest trochę więcej chęci do życia. Na b----e natomiast można żreć i nie zalewa tak szybko.
@mirko_anonim: Jak nie masz efektów, to nie przez niski testosteron, co innego leży.
Testosteron w normach fizjologicznych nie daje przewagi, czyli czy masz 300, czy 800, Twoje możliwości budowania masy mięśniowej są takie same i będzie odbywało się w tym samym tempie.
Testosteron w normach fizjologicznych nie daje przewagi, czyli czy masz 300, czy 800, Twoje możliwości budowania masy mięśniowej są takie same i będzie odbywało się w tym samym tempie.
@mirko_anonim: Prawie zawsze u naturala kuleje trening. Ludzie sie naogladaja IG i cwicza bez sensu. Oprocz paru wyjatkow, bez programu ktory uwzglednia jakas forme progresu, jak nie ma sie 20 lat, efekty beda raczej mierne lub zerowe. U wielu nawet na b----e, trening bez progresowania rowniez daje mizerne efekty :)
@bst: imo (ale mam doswiadczenie tylko na sobie, nie mialem podopiecznych) trening sakera (czy ogolnie 5x5, bo saker nie wymyslil samej koncepcji 5x5) jest bardzo skuteczny pod warunkiem, ze sie wie co robi - imo w treningu 5x5 bardzo wazna jest znajomosc siebie, swoich mozliwosci, bo latwo przestrzelic lub niedoszacowac obciazenie zeby wyszla seria zasadnicza.
W innych treningach (celujac np w 8) najwyzej jak niedoszacujesz to
✨️ Autor wpisu (OP): normalnie progresuje i cwiczę nie od dziś więc zadne zwarcie nie nastąpiło
progresuje dokładając jak najmniejszy ciężar co trening. Jak zaczynałem cwiczyc to na przysiad robiłem po 5x50kg, dokładając co trening 2.5 doszedłem do 5x130 i to było 2 lata temu jako najlepszy wynik, przy duzym bfie, wiec zaczalem docinac, zrzucilem wage i do dzisiaj po kilku takich cyklach nie moge przebic tej wartosci. Nawet na kaloryce +300kcal
@SpokojnyLudzik: A wedlug praktyki ludzi, to niezauwazalne roznice, tym bardziej, ze to jest wartosc calkowitego testosteronu, nie wolnego. Finalnie i tak za wzrost odpowiada igf-1.
skrupulatny-badacz-48: @mirko_anonim: aha czyli chlop zdziwiony, ze bez sterydow, caly czas na jednym treningu dla poczatkujacych nie moze podniesc wiecej niz 150% wlasnej masy ?
Masz jakies zdjecia sylwetki? chcialbym zobaczyc jak wyglada ktos kto cwiczyl bite dwa lata 5x5 sakera, gdzie tam nie ma zadnych wyszukanych cwiczen na poszczegolne aktony ( ͡°͜ʖ͡°)
#testosteron #badania #silownia #mikrokoksy
w skrocie - pare lat cwiczen i mimo trzymania białka i dobrej diety wyniki siłowe i sylwetka zawsze były niezbyt zadowalające. Mam tendencje do zalewania brzucha i boków, kilka cykli masa-redukcja i wydaje mi sie ze wiecej przybywa mi ciagle tluszczu niż mięsni. Raz w roku robię mocną wycinkę, potem zaczynam cykl masowy i po paru miesiącach kończę z oponą. I ciągle wydaje mi sie ze to walka z wiatrakami, jak wycinam to wygladam niemalze podobnie jak przed rokiem. Trochę mięsni przybyło tu i tam ale jak na tyle lat regularnych cwiczen, to wydaje mi sie ze bardzo slaby wynik.
zrobilem sobie badania zeby sprawdzic czy wszystko ok i tesc wyszedl chyba bardzo nisko. Moze to byc przyczyną? Ogolnie samopoczucie tez srednie, czesto czuje sie pi*dowato. Ktoś się zna na tym i moze cos powiedziec o tych wynikach?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: test
Pobierz31 lat, rano, mysle ze cos kolo 8
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
wołam @Kasahara i @Lewusx bo widzę ze siedzicie w temacie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Weolcome to the NATURALES world
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
@Lewusx: wg chataGPT to nieprawda.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
U wielu nawet na b----e, trening bez progresowania rowniez daje mizerne efekty :)
@bst: OP napisal, ze progresuje, ale jednoczesnie, ze nie ma
@bst: imo (ale mam doswiadczenie tylko na sobie, nie mialem podopiecznych) trening sakera (czy ogolnie 5x5, bo saker nie wymyslil samej koncepcji 5x5) jest bardzo skuteczny pod warunkiem, ze sie wie co robi - imo w treningu 5x5 bardzo wazna jest znajomosc siebie, swoich mozliwosci, bo latwo przestrzelic lub niedoszacowac obciazenie zeby wyszla seria zasadnicza.
W innych treningach (celujac np w 8) najwyzej jak niedoszacujesz to
progresuje dokładając jak najmniejszy ciężar co trening. Jak zaczynałem cwiczyc to na przysiad robiłem po 5x50kg, dokładając co trening 2.5 doszedłem do 5x130 i to było 2 lata temu jako najlepszy wynik, przy duzym bfie, wiec zaczalem docinac, zrzucilem wage i do dzisiaj po kilku takich cyklach nie moge przebic tej wartosci. Nawet na kaloryce +300kcal
Masz jakies zdjecia sylwetki? chcialbym zobaczyc jak wyglada ktos kto cwiczyl bite dwa lata 5x5 sakera, gdzie tam nie ma zadnych wyszukanych cwiczen na poszczegolne aktony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: