Aktywne Wpisy
marian-pxzz +149

vieniasn +220
sąsiada wnuk przyjechał z pewnego zachodniego kraju i drugie zdanie w rozmowie to było narzekanie na imigrantów tam
nie mam serca mu powiedzieć że sam nim jest
nie mam serca mu powiedzieć że sam nim jest
#wojna #indie #pakistan
źródło: 194589-ayajbeszpm-1696172988
PobierzTyle że ja jestem realistą i w tym położeniu Polski samodzielność mogłaby się skończyć gorzej niż w 1939 więc z dwojga złego w tym kontekście lepiej być z zachodem niż ze wschodem, ale z drugiej strony nie trzeba im od razu lachy robić jak słusznie kiedyś zauważył Sikorski.
@cybher2: To jest 100% nieudolność samych polaków
@BELM0ND0: to może czas zacząć srać do rzeki? Może wtedy nam się poszczęści
Samodzielność nie oznacza, że nie mamy robić interesów i współpracować z innymi narodami ani nie być w różnych sojuszach. Tylko z głową.
Oczywiście, gdybyśmy zostawili samodzielność takim miernotom jakie
System dziesiętny i cyfra zero – Indyjscy matematycy, tacy jak Āryabhaṭa i Bhāskara, opracowali pojęcie zera oraz system pozycyjny, który stał się fundamentem współczesnej matematyki.
Trygonometrię – Wczesne formy funkcji sinus i cosinus rozwinięto w Indiach przed ich przyjęciem w świecie islamu i
Abdus Salam - Nobel z fizyki cząstek elementarnych. Brał udział w rozwoju pakistańskiego programu nuklearnego.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Abdus_Salam
My, naród w środku Europy, mamy Noble za wierszyki i średnio porywającą literaturę.
O jakiej b----e mówimy jak nawet kominka nie możemy