Wpis z mikrobloga

Proszę o poradę chcę kupić małe mieszkanko w #lodz zastanawiam się jakiej dzielnicy unikać, czy w ogóle są takie miejsca których unikać?

Nie mam w ogóle pojęcia o tym mieście.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@death070 pierwsza rada: nie słuchaj legend o osiedlach. Jakbyś miał im wierzyć to byś musiał myśleć o innym mieście. Patrz czy są sklepy dookoła, MPK, dojazd, lekarze, czy czego potrzebujesz.
  • Odpowiedz
@death070: unikaj limanki i Bałut (okolice rynku Bałuckiego, franciszkańska) no i stare polesie też jest słabe (6 sierpnia, Zielona, Gdańska te okolice). Ogólnie centrum w lodzi to w większości patola z małymi wysepkami normalności. Wszędzie gdzie są stare kamienice, te miejsca lepiej unikać. Bezpieczniej coś dalej od centrum lub jedno z większych osiedli, retkinia, Radogoszcz, widzew
  • Odpowiedz
@death070: Jak zależy Ci na dobrej komunikacji, to Retkinia albo Widzew. Śródmieście, to jest syf. Może jeszcze Śródmieście Wschód się ratuje. Okolice Uniwersyteckiej, Wierzbowej. Jak jesteś niezależny od MPK, to może Radogoszcz. Zarzew może jeszcze. Chociaż kompletnie nie mam do niego żadnego stosunku.

Górniak to patologia jak ch. Żabieniec to syf. Dąbrowa podobnie.

Generalnie nigdy bym nie kupił mieszkania w Łodzi, ale jak już bym miał kupować, to gdzieś na
  • Odpowiedz
@death070 a ja polecę osiedle Mireckiego. Ładnie, zielono, drogie czynsze=brak patoli (no prawie). ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bloki stare, ale ściany grube, mało słychać sąsiadów, komunikacja jakas tam jest, blisko do atlas areny, parku na zdrowiu, samo osiedle wg. mnie świetne.
Mieszkałam w kilku pato dzielnicach w Łodzi: na Dąbrowie, Zarzewie, Balutach przy franciszkańskiej/wojska polskiego, Karolewie i tutaj na Mireckiego podoba mi sie najbardziej.
  • Odpowiedz
@death070 a dlaczego akurat w Łodzi ? Jak ktoś jest z okolic i ma rodzinę gdzieś blisko to można tam szukać żeby nie stracić kontaktow z bliskimi ale gdybym pochodziła z innego regionu to bym się tam nie wyprowadziła serio xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Linnior88 Łódź to akurat takie miasto które jest w miarę niedaleko mojego miejsca zamieszkania i osiągalne finansowo jeśli chodzi o mieszkanie więc nie widzę innej alternatywy
  • Odpowiedz