Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arvin: chyba wpadli właśnie w taką pułapkę. Bo przez to że mają budżet to mogą inwestować i kupować najlepszy sprzęt tylko że... zapominają, że ma być używany
  • Odpowiedz
@Arvin: za dużo CGI i zielonego tła. Kiedyś częściej rzeczywiście kręcono w plenerach, gdzie było naturalne światło, kolory. Dziś plenery kręcą na zielonym tle, no tego się nie da oszukać, to widać i czuć.
  • Odpowiedz
@Vena_cava1995 ale czy wiedzmina nie kręcili przynajmniej częściowo w jakimś zamku w Polsce? Chyba w pierwszym sezonie przyjęcie w zamku było kręcone prawdziwej scenerii nie na green screenie. I po prostu scenografia była biedna. Moze do tego kiepsko dobrane oświetlenie i stroje i efekt był mierny. Więc green screen to jedno, ale nieumiejętne wykorzystanie rzeczywistych scnerii/plenerow to drugie. Jakby amatorzy pchali się do zabawy
  • Odpowiedz
@Arvin: to co zrobili z kołem czasu to tragedia, na szczęście mam książki i nie muszę oglądać tego gówna. boli mnie jednak to, że wiele osób które nie czytało, zniechęci się do czytania książek po tak okropnej ekranizacji
  • Odpowiedz