Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
RIP prezydent Nałroki.
#wybory #debata #bekazpisu #bekazprawakow #polityka
źródło: temp_file5745286716533906853
Pobierzhttps://kielce-notariusz.pl/strefa-wiedzy/czy-pelnomocnik-moze-dokonac-czynnosci-z-mocodawca/
aczkolwiek zainteresowałbym się czy pan Jerzy był w pełni świadomy podpisując takie pełnomocnictwo
Przekaz ma być banalnie prosty - Nawrocki kłamał że ma jedno, ale ma trzy, z czego jedno z żoną ukradł starcowi.
To brzmi łatwiej niż kruczki prawne.
Pełnomocnik nie może być drugą stroną czynności prawnej, której dokonywa w imieniu mocodawcy, chyba że co innego wynika z treści pełnomocnictwa albo że ze względu na treść czynności prawnej wyłączona jest możliwość naruszenia interesów mocodawcy. Przepis ten stosuje się odpowiednio w wypadku, gdy pełnomocnik reprezentuje obie strony.
@melepete: No to jest ciekawe, bo nie tak łatwo kogoś ubezwłasnowolnić.
Komentarz usunięty przez autora
To nie jest ubezwlasnowolnienie. To jest notarialne pelnomocnictwo z dopiskiem, ze taka transacja jest mozliwa.
To jak był ubezwłasnowolniony to w jaki sposób mógł wystawić pelnomocnictwo i potem zawrzeć umowę?