Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth sama kiedyś pracowałam przez dłuższy czas na kasie. Ludzie idą na zakupy po pracy, w-------i, wyładowują się na kasjerach i kasjerkach. Brak umiejętności kontrolowania emocji to plaga wśród dorosłych, chociaż to zadanie do nauki w trakcie dorastania. Mnie raz klientka zwyzywała i krzyczała, że dała mi banknot 200 a nie 100, i że wydałam jej za mało. Byłam pewna swego, poszłam przeliczyć kasę z kierownikiem, racja była po mojej stronie.
  • Odpowiedz
Skąd w ludziach przekonanie że kasjerka to podczłowiek i można nią gardzić

@thorgoth: rozumiem twój punkt widzenia, ale idąc tym tokiem rozumowania to nigdy nikt nie jest tam za nic odpowiedzialny.
Kasjerka czy tego chcę czy nie, jest twarzą sklepu który nie raz gra nie fair wobec klientów. Jeśli godzisz się tam pracować to licz się z tym że będziesz utożsamiany z tymi zagrywkami.
  • Odpowiedz
@thorgoth: pracowałem na stacji benzynowej i odechciało mi się z ludźmi pracować. Nie da się wytłumaczyć, że ceny paliwa, działanie aplikacji, cały świat nie są zależne ode mnie i ja tylko stoję na kasie, sprzątam, dokładam towar.
  • Odpowiedz
Kasjerka czy tego chcę czy nie, jest twarzą sklepu który nie raz gra nie fair wobec klientów. Jeśli godzisz się tam pracować to licz się z tym że będziesz utożsamiany z tymi zagrywkami.

@marcaj: ludzie uczciwie chcą zarabiać pieniądze i nie mają nic wspólnego z tym co robią w biurze centrali, ale im się dostaje bo są dostępni nacodzień.
  • Odpowiedz
@kill15you znaczy o------l i wyładowywanie emocji było codziennie. Ale ktoś próbujący oszukać na kasę to naprawdę wyjątek, przez plus minus 3 lata pracy w różnych miejscach na kasie zdarzyły mi się 4 takie sytuacje polegające na różnych sposobach o------a na hajs
  • Odpowiedz
@thorgoth bo takie osoby to poprostu narcyzi
Łatwo ich rozpoznać po tym jak traktują osoby niżej od siebie albo w jaki sposób wydają o kimś osady
No i ogólnie im starsza baba tym większe skłonności do chamstwa , młodsze pokolenia są grzeczniejsze i mówię to jako osoba która kiedyś pracowała w usługach
  • Odpowiedz