Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakoś na początku tego roku wszedłem sobie na google maps i przeglądając mapy rosyjskich miast i miasteczek poznajdowałem sobie ich strony, jakieś drobne biznesy pewnie i inne przedszkola. Powysyłałem sobie na maile które były podane podane na tych stronach jakieś ostrzeżenia o podłożonej b----e itp. w j. angielskim. O całej sytuacji kompletnie zapomniałem na parę miesięcy. W kwietniu dostałem wezwanie na policję w charakterze świadka. Dziś miałem to spotkanie i okazało się, że chodzi o te maile do ruskich xD No przyznałem się do tego, oni wiedzieli więcej niż ja gdzie to poszło itp.
I dwie sprawy:
Co mi grozi?
I jakim cudem jakiś kartonowy kraj współpracuje z taką polską o takie rzeczy. Jeszcze rozumiem jakieś maile do ministerstw ale do fryzjerów czy przedszkoli w środku tego kraju. Myślałem, że nikt nie będzie traktował ich poważnie. A tu jednak współpraca się toczy w najlepsze.
#policja #rosja #prawo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: XDDDDDDDDDDD

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Notatka moderatora: XDDDDDDDDDDD

@mirko_anonim: NIe pomyslales, ze czas na adwokata?

Swoja droga, wystarczy ze jedna instytucja zglosila. Potem oni przejrzeli Twojego maila i znalezli 20 grozb b-------h.
ALbo odwrotnie. Ruscy sprawdzali, czy nie wyslales tego samila maila do nich w kilku miejscach i gotowe wyslali
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kolega miał podobną sytuację, wezwali go najpierw jako świadek, złożył zeznania. Z------i pc tego samego dnia i porobili tam jakieś kopie. Końcowo nie p--------i się do tego a do rzeczy jakie miał na komputerze, tamtą sprawę po wielu groźbach, że będzie miał p--------e i uspokojeniu się internetowo umorzyli ale to chyba po 5 miechach. Ciężko w c--j było, kolega dobrego prawnika poleca do takich spraw. Jak coś to nie
  • Odpowiedz
No przyznałem się do tego

@mirko_anonim: To najgorsze co mogłeś zrobić. Podstawową nauką po kontaktach z policją jest nie przyznawanie się! Zdarza się, że nie mają wystarczających dowodów wskazujących na Ciebie i liczą że frajersko się przyznasz, ułatwisz im robotę i będą mieli czas na cs.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim No i elegancko. Mam nadzieję, że oberwiesz za terroryzm niewinnej społeczności.
Wciąż jest obecna dyplomacja pomiędzy oboma krajami, wciąż znajduje się Polska ambasada w Moskwie, a poza tym jest to zwyczajnie nieetyczne.
  • Odpowiedz
  • 99
@Desire22

Wciąż jest obecna dyplomacja pomiędzy oboma krajami, wciąż znajduje się Polska ambasada w Moskwie, a poza tym jest to zwyczajnie nieetyczne.

Kraj który atakuje inny kraj i popełnia zbrodnie wojenne? To jest etyczne?
  • Odpowiedz