Wpis z mikrobloga

@Adriian321: jak się chce najpierw sprawdzić czy wszystko jest okej, czy nie ma przeciwwskazań do ciąży, itp, to jest gdy jest się świadomym sytuacji to oczywiście że jest potrzebny dobry ginekolog.
Ba, kobieta powinna głupi kwas foliowy zacząć brać kilka miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę. To więcej niż teges feges fą fą fą.
  • Odpowiedz
@Adriian321: technicznie przeważnie cimciricim wystarczy. Jednak, jak ktoś chce mieć ogarnięte wszystkie potrzebne badania, to dobrze jest mieć lekarza prowadzącego.
  • Odpowiedz
@Adriian321: Oczywiście, że nie wystarczy. W kapitalizmie trzeba zarabiać na dosłownie wszystkim. A jak ludzie płacą za wszystko i jeszcze usprawiedliwiają dlaczego płacą tak dużo, to należy ciągnąć od nich kaskę.
  • Odpowiedz
@Adriian321: są sytuacje, gdzie kobieta z partnerem na spokojnie „dadzą radę” zajść w ciążę ale np kobieta ma problemy podwyższonym cukrem albo nieuregulowanymi hormonami. Inlepiej to poprawić przed ciążą, bo ciąża dosyć poważnie nadwyręża organizm kobiety i wtedy wszystkie mankamenty tylko się uwydatniają.
  • Odpowiedz
@Adriian321:
polacy: STOP SEKSUALIZACJI, ŻADNEJ EDUKACJI ZDROWOTNEJ

też polacy

A to do planowania potrzebny jest lekarz? Zawsze wydawało mi się, że wystarczy zrobić cimcirimcim i jakoś tak samo się zrobi.
  • Odpowiedz
@Adriian321: 16.04.2025 urodził mi się syn. I też mnie pytała położna czy mam plan na poród powiedziałem że szybko i bezboleśnie a żona kazała mi z torby jakieś notatki wyciągać
  • Odpowiedz
Zawsze wydawało mi się, że wystarczy zrobić cimcirimcim i jakoś tak samo się zrobi.

@Adriian321: wyobraźnię jak bordo już masz. Brakuje jeszcze chamskiego, obraźliwego i opryskliwego tonu oraz pisanie tezy tonem wszechwiedzącego specjalisty i dostajesz dożywotnie bordo. Dostałbyś znacznie więcej plusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie no, uważam że nawet najgłupsze i najbardziej oczywiste pytanie jest lepsze niż zgrywanie gburowatego znawcy
  • Odpowiedz
@Adriian321: bo tak to od zawsze działo, tylko zazwyczaj rodzice byli młodzi i płodni a że teraz średnia wieku rodziców to 30lat albo i więcej to trzeba to planować z lekarzami bo inaczej nic z tego xD I gdzieś można mieć zdanie ludzi że to normalne bo to "normalne" od dosłownie kilkudziesięciu lat, a przez 10,000 lat ludzkości nie było
  • Odpowiedz