Wpis z mikrobloga

Rozwala mnie zawsze na łopatki jak faceci w postach o związkach odwołują się do tzw. hobby. Co to w ogóle znaczy mieć hobby i co to ma niby mieć wspólnego z atrakcyjnością faceta? Która kobieta będzie pożądać mężczyznę dlatego, bo ma dużą kolekcję kaktusów albo umie wymienić wszystkie polskie dworce kolejowe w kolejności alfabetycznej? Trzeba ludzi leczyć z tego mega cope'a. #blackpill #redpill #zwiazki
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janburner: Mężczyzna mający hobby ma swój świat, swoje zainteresowania, oznacza to, że nie jest cuckiem gotowym poświęcić 100% czasu kobiecie, co byłoby mega odrzucające. Więc skoro nie jesteś w stanie 100% czasu poświęcić na kobietę, to jesteś relatywnie atrakcyjniejszy niż gdybyś to robił.

Można temat bardziej rozwinąć, bo to nie jedyny aspekt, ale według mnie wystarczający na potwierdzenie, że to nie cope.
  • Odpowiedz
@janburner: Jedna rzecz którą te blakpyle rozumieją, to że facet który ma obsesje na punkcie baby jest nieatrakcyjny. Hobby to nie jest kolejny podpunkt na liście atrakcyjności - to jest coś, czym zajmujesz się w życiu dla własnej przyjemności. Coś, do czego nie potrzebujesz wcale mieć baby ani nikogo innego. Baba zresztą często musi konkurować z hobby o atencję, co jest wręcz powodem dla którego hobby doprowadza do problemów w związkach.
  • Odpowiedz
@LatajacyJeczmien

Mężczyzna mający hobby ma swój świat, swoje zainteresowania, oznacza to, że nie jest cuckiem gotowym poświęcić 100% czasu kobiecie, co byłoby mega odrzucające.

Ale czy to jest kwestia hobby, czy charakteru/zachowania? Bo autysta może się gapić w sufit i siłą rzeczy też nie będzie simpił xd

Ja to widzę tak, że jedyne hobby respektowane przez baby to takie, którym ona może się pochwalić innym, że ma "fajnego faceta".
  • Odpowiedz
@janburner: Hobby xd
Działa powiedzmy w trzech przypadkach.
1. Koleś jest chadem- to mógłby mieć hobby granie w kapsle z bezdomnymi pod mostem.
2. Hobby jest dodatkową pracą z której facet zarabia dobry hajs. Opcja dla beciaka bez pożądania. xD
3. Hobby faceta jest takie samo co hobby tej kobiety, ale cały sęk polega na tym, że facet jej za darmo to hobby udostępni albo opłaci po części lub w całości, np. kobieta lubi
  • Odpowiedz
@janburner propo kaktusów to miałem kiedyś piękną kolekcję w domu, z 10 lat hodowane, ale jak wyjechałem któregoś dnia na studia to matka mi je wszystkie w------a do śmieci. bez powodu, ot żeby mi zrobić na złość ( _)
  • Odpowiedz
@janburner:

co to ma niby mieć wspólnego z atrakcyjnością faceta

Zapytaj bab, bo to ich zdanie. Przecież faceci nie mają hobby po to żeby być atrakcyjnym dla kogoś tylko robią to dla siebie.
  • Odpowiedz
@janburner: Tu chodzi o atrakcyjność, ale w drugą stronę. To kobieta musi akceptować "bezużyteczne" hobby faceta, jeśli chce być dla niego atrakcyjną partnerką do stałego związku.
  • Odpowiedz
@janburner: 1. To jest produkt współczesnych mediów i socjal mediów, że każdy musi mieć PASJĘ i do tego oryginalną i ciekawą. 2. Jak bolec jest dobry, to nawet filatelistyka będzie dla laski ekscytująca ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
jak już jesteśmy w tym temacie, to wg kobiet najbardziej atrakcyjnym hobby u faceta jest "reading" ( ͡° ͜ʖ ͡°) to chyba jeden z lepszych przykładów na to, samo deklarowane badania ankietowe nie są zbyt miarodajne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz