Wpis z mikrobloga

#mirkocraft

Ej no jest sprawa, serio chce na wakacje postawic wykopowy serwer Minecraft xD OG wykopowy serwer MC stał u mnie, potem przejął je #mirkocraft i #wykopcraft

Jak poprzednie edycje wyglądały, i na czym ludziom (poza weryfikacja bycia z wykopu) najbardziej zalezalo?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabusek: Edycje były 10 lat temu, gusta sie pewnie zmieniły ( ͡º ͜ʖ͡º). Edycje 10 lat temu ogólnie wyglądały tak że był główny miastowy hub, i ludzie sie budowali na ogół jak chcieli, i im troche customowe działki były w ten sposób wytyczane. Ogólnie świat był otwarty, więc jak chciało sie diaxy trzeba było kopać w ziemi, miałeś random warpa, zapisywanie lokacji i teleportacja do
  • Odpowiedz
@Rabusek: W sumie bardzo dawno temu na mirkocraftowej wiki opisałem w postaci biografii (nieco subiektywnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)) większość edycji z mojej perspektywy. Jest też parę zdjęć miast. Zachęcam do zapoznania się z innymi artykułami.

- w większości przypadków były jakieś działki; czasem wyznaczone, czasem po prostu brało się ziemię w dogodnym rozmiarze przy publicznej/prywatnej drodze; często można było posiadać wiele działek różnego typu; czasem
  • Odpowiedz