No i udało mi się w końcu ożywić starocia po uśmierceniu przez aktualizację Windowsa pół roku temu. To właśnie to uczucie gdy wracasz do gry po dłuższym czasie i ani nie pamiętasz na jakim etapie skończyłeś ani nie wiesz nawet gdzie właściwie jesteś xd
@Mamiser jak grałem w nią za dzieciaka też byłem zachwycony, zdecydowanie bardziej niż dziś xd
nie żeby była to zła gra, już sam steampunkowy setting robi robotę, ale czuć w niej jednak pewną budżetowość i niedorobienie ;)
@witajswiecie: Zła na pewno nie jest, zresztą jest dużo starych gier które zestarzały się bardzo dobrze i często maja coś czego nie mają nowe produkcje. ostatnio odkryłem knights of honor (1) chyba
@Mamiser znaczy akurat Arcanum moim zdaniem zestarzało się raczej średnio, aż ciężko uwierzyć, że ta gra jest nowsza od Baldurs Gate 2, a mechanicznie daleko jej do nawet jeszcze starszego Fallouta ;)
niemniej aspekty rpgowe do teraz w niej błyszczą i jest tu sporo oryginalnych pomysłów
@Mamiser prawda, ogólnie crafting jest mega spoko, ale gra jest tak totalnie niezbalansowana, że w porównaniu do gry magiem granie pod technologię jest nie dość, że trudniejsze to zdecydowanie bardziej nieefektywne xd
można z części znalezionych na śmietniku zbudować rewolwer
@Mamiser: Tak ale te części nazywają się "części rewolwera" :D i często się gdzieś walają- w tym w śmietnikach. Więc to nie do końca tak, że crafting jest tam jakoś bardzo rozbudowany. To drzewko części nie jest jakoś rozbudowane. https://arcanum.fandom.com/wiki/Fine_Revolver
To właśnie to uczucie gdy wracasz do gry po dłuższym czasie i ani nie pamiętasz na jakim etapie skończyłeś ani nie wiesz nawet gdzie właściwie jesteś xd
#gry #retrogaming #arcanum
źródło: image
Pobierznie żeby była to zła gra, już sam steampunkowy setting robi robotę, ale czuć w niej jednak pewną budżetowość i niedorobienie ;)
@witajswiecie: Zła na pewno nie jest, zresztą jest dużo starych gier które zestarzały się bardzo dobrze i często maja coś czego nie mają nowe produkcje. ostatnio odkryłem knights of honor (1) chyba
niemniej aspekty rpgowe do teraz w niej błyszczą i jest tu sporo oryginalnych pomysłów
@witajswiecie: czy to prawda ze w arcanum można z części znalezionych na śmietniku zbudować rewolwer? xD
trochę marnuje to potencjał
@Mamiser: Tak ale te części nazywają się "części rewolwera" :D i często się gdzieś walają- w tym w śmietnikach.
Więc to nie do końca tak, że crafting jest tam jakoś bardzo rozbudowany. To drzewko części nie jest jakoś rozbudowane.
https://arcanum.fandom.com/wiki/Fine_Revolver