Wpis z mikrobloga

No i udało mi się w końcu ożywić starocia po uśmierceniu przez aktualizację Windowsa pół roku temu.
To właśnie to uczucie gdy wracasz do gry po dłuższym czasie i ani nie pamiętasz na jakim etapie skończyłeś ani nie wiesz nawet gdzie właściwie jesteś xd

#gry #retrogaming #arcanum
witajswiecie - No i udało mi się w końcu ożywić starocia po uśmierceniu przez aktuali...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@Mamiser jak grałem w nią za dzieciaka też byłem zachwycony, zdecydowanie bardziej niż dziś xd

nie żeby była to zła gra, już sam steampunkowy setting robi robotę, ale czuć w niej jednak pewną budżetowość i niedorobienie ;)
  • Odpowiedz
@Mamiser jak grałem w nią za dzieciaka też byłem zachwycony, zdecydowanie bardziej niż dziś xd

nie żeby była to zła gra, już sam steampunkowy setting robi robotę, ale czuć w niej jednak pewną budżetowość i niedorobienie ;)

@witajswiecie: Zła na pewno nie jest, zresztą jest dużo starych gier które zestarzały się bardzo dobrze i często maja coś czego nie mają nowe produkcje. ostatnio odkryłem knights of honor (1) chyba
  • Odpowiedz
  • 1
@Mamiser znaczy akurat Arcanum moim zdaniem zestarzało się raczej średnio, aż ciężko uwierzyć, że ta gra jest nowsza od Baldurs Gate 2, a mechanicznie daleko jej do nawet jeszcze starszego Fallouta ;)

niemniej aspekty rpgowe do teraz w niej błyszczą i jest tu sporo oryginalnych pomysłów
  • Odpowiedz
niemniej aspekty rpgowe do teraz w niej błyszczą i jest tu sporo oryginalnych pomysłów

@witajswiecie: czy to prawda ze w arcanum można z części znalezionych na śmietniku zbudować rewolwer? xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Mamiser prawda, ogólnie crafting jest mega spoko, ale gra jest tak totalnie niezbalansowana, że w porównaniu do gry magiem granie pod technologię jest nie dość, że trudniejsze to zdecydowanie bardziej nieefektywne xd

trochę marnuje to potencjał
  • Odpowiedz