Wpis z mikrobloga

@gosciu82: Zacznijmy od tego, że rozsądek nakazuje mi nie wdawać się w dyskusje kiedy ktoś pisze "tomuś" do tego z małej.

Chcesz to skorzystaj, nie to przecież nikt nie będzie płakał.
  • Odpowiedz
@gosciu82: No widzisz. To ja jestem w plecy roczne zarobki netto po średniej krajowej licząc. Takie życie. Życie daje w kość, bawi ale też uczy.

Konsumenci uranu nie dowierzają, Smart money shortowało rynek bo było za wcześnie na wystrzał, Trump robił zamieszanie na rynkach i z cłami. Cena przykorekciła do poziomu, gdzie producenci uranu wolą znów kupić go z rynku niż go wydobywać. Chiny budują tuzin reaktorów rocznie.
Ostatnio podobało
tom-ek12333 - @gosciu82: No widzisz. To ja jestem w plecy roczne zarobki netto po śre...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@gosciu82 ten typ to troll albo ma IQ szympansa, serio

niby prowadzi bloga o inwestowaniu i próbuje tu wszystkim doradzać, po czym…. ładuje się w jakiegoś śmiecia który szura od lat po dnie, nie daje tam żadnego SL, ani w żaden sposób nie zarządza ryzykiem, ładując się w to all in za cały kapitał, wisi tak kilka miesięcy i zalicza jakaś koszmarnie procentowa strate… przecież to brzmi jak Monthy Pathon… albo
  • Odpowiedz
jeden funduszu a drugi z elektrowni. Obaj jednak na końcu podali sobie ręce i powiedzieli: "cena musi wzrosnąć".

@tom-ek12333: Po co elektrowni drogi uran?

No i pytanie jak wpłynie potencjalny pokój na Ukrainie na cenę? Na mój chłopski rozum raczej spadnie niż wzrośnie..
  • Odpowiedz
@b-m---: bez drogiego uranu nie będzie poszukiwań i inwestycji na wydobycie.

Pokój na Ukrainie nic nie zmienia. Nie widzę związku. EU i USA dalej kupują wzbogacony uran z Rosji oraz niewzbogacony z Kazachstanu i Uzbekistanu.
  • Odpowiedz