cierpliwy-badacz-66: @thorgoth: @Nieszkodnik: tak, ale chodzi mi aby można było sprawdzić od jakiego dokładnie odcinka do jakiego jest płatna trasa. Bo to, że na google maps mi pokazuje płatną trasę to widzę. Ale od jakiego dokładnie odcinka do jakiego - już nie.
@mirko_anonim: 1. W Polsce płatna A2 od Konina do granicy państwa, z wyłączeniem obwodnicy Poznania 2. We Francji płatna A1 (jeśli chcesz jechać przez Belgie) lub A4 (jeśli jedziesz tylko przez Helmutowo)
cierpliwy-badacz-66: @blablabla69: to będzie szybki wyjazd w jedno miejsce i szybki powrót. Praktycznie tylko podróż z dwoma noclegami, więc nie będzie to jakaś długa wycieczka. Zatem sorki, ale nie :( @PiotrFr: dzięki, a jak z płatnością? Bramki są? Czy trzeba jakoś opłacić aplikacją w telefonie? @thorgoth: 1. Rozumiem, że w PL są bramki i na bramkach płatność? 2. A we Francji jak z płatnością? Bramki są? Czy
@mirko_anonim: I w Polsce i we Francji są bramki gdzie możesz opłacić przejazd. Apką z telefonu też można, w Polsce jest kilka (skycash, mPay, pare innych), we Francji kojarze tylkpo autopay ale pewnie są też inne.
cierpliwy-badacz-66: @thorgoth: to chyba zostanę przy bramkach, bo pobrałem autopaya i nie widzę ani Francji ani PL. Chyba, że nie dodałem formy płatności i dlatego ;)
Hej,
jadę z Wawy do Paryża autem. Pytanie gdzie mogę sprawdzić jakie drogi są płatne decydując się na najszybszą? Dziękuję :)
#podroze #motoryzacja #mapy #turystyka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@Nieszkodnik: tak, ale chodzi mi aby można było sprawdzić od jakiego dokładnie odcinka do jakiego jest płatna trasa. Bo to, że na google maps mi pokazuje płatną trasę to widzę. Ale od jakiego dokładnie odcinka do jakiego - już nie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
1. W Polsce płatna A2 od Konina do granicy państwa, z wyłączeniem obwodnicy Poznania
2. We Francji płatna A1 (jeśli chcesz jechać przez Belgie) lub A4 (jeśli jedziesz tylko przez Helmutowo)
Nie jest to jakoś wybitnie skomplikowane.
@PiotrFr: dzięki, a jak z płatnością? Bramki są? Czy trzeba jakoś opłacić aplikacją w telefonie?
@thorgoth: 1. Rozumiem, że w PL są bramki i na bramkach płatność?
2. A we Francji jak z płatnością? Bramki są? Czy
I w Polsce i we Francji są bramki gdzie możesz opłacić przejazd. Apką z telefonu też można, w Polsce jest kilka (skycash, mPay, pare innych), we Francji kojarze tylkpo autopay ale pewnie są też inne.
Ręcznie: przybliżyć i prawy myszy Wyświetl dane obiektów
Lub skryptem na overpass-turbo.eu
Płatne drogi są oznaczone toll=yes, więc skrypt niżej je znajdzie i podświetli. Uruchamiać na małym obszarze by za długo nie mieliło.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: słyszałeś kiedyś o samolotach? Będzie taniej niż za paliwo i olej (ta droga to