Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

MikSob1985 +111
O poranku w 31. rocznicę tragicznego wybuchu gazu w wieżowcu przy alei Wojska Polskiego 39 w Gdańsku zapaliłem znicz pod tablicą upamiętniającą ofiary tego wydarzenia.
Wróciły wspomnienia gdyż mieszkałem w tym wieżowcu od przełomu 1989/1990 do 8 kwietnia 1995....
🖤
#gdansk
Wróciły wspomnienia gdyż mieszkałem w tym wieżowcu od przełomu 1989/1990 do 8 kwietnia 1995....
🖤
#gdansk
źródło: 1000130712
Pobierz

W Trójmieście takie firmy jak https://investkomfort.pl/pl Invest Komfort to wręcz są w stanie wprost napisać, że oferty mieszkań nie podadzą i goń się, zapraszamy do biura aby ucałować rączkę Pana dewelopera to może Pan Deweloper cośtam łaskawie zdradzi.
A teraz właśnie Alcon https://www.allcon.pl rozesłał "niby ofertę" na maile ludzi zapisanych na listę, ale w ofercie żadnej ceny nie ma, tylko widełki (xD) i jeszcze taki bezczelny dopisek - że to tajemnica handlowa. Tajemnica handlowa, że mieszkania sprzedają...
Naprawdę, to komedia, że potrzeba ustawy, żeby zmusić tych ludzi do podawania cen klientom.
Ale przede wszystkim ja się dziwię, jak ludzie mogą takie upokorzenie przyjmować i korzystać z usług takich ludzi - za to, że komuś mogę zapłacić milion albo dwa to oczekuje poważnego traktowania a nie takiej komedii i plucia w twarz.
#nieruchomosci #allcon #investkomfort #trojmiasto #gdynia #nieruchomosc #rynek #ceny #deweloprzy #chamstwo
źródło: Zrzut ekranu 2025-05-5 o 13.16.50
PobierzXDD, deweloperuchom ten beton się już na łeb zawalił
januszowa szkola biznesu twardo sie zalegla w glowachXD
@Polinik: akurat w biedronce tak sie dzieje :D