Jeździlibyście na co dzień rowerem po mieście, gdyby tak wydzielili trasy rowerowe? bez dziur, bez krawężników, bez omijania pieszych, drzew, psów i dzieci? #wroclaw
@Darth_Gohan z tymi jednokierunkowymi już nie dramatyzuj, zawsze spokojnie się można zmieścić a każdorazowy przejazd na drugą stronę i z powrotem nieraz i kilka minut może zająć...
@Wychwalany: Nie, bo w zasadzie rekreacyjnie rowerem jeźdzę tylko na urlopie i też nie każdym, wtedy zabieram rower ze sobą i też sporo tych tras to jakieś lasy itp. Na miejscu w mieście dawno mi wszystko obrzydło i nie wychodzę na rower bo przestało mi to sprawiać przyjemność już dawno, bo ciągle te same widoki.
@Wychwalany: nie, bo w żaden sposób nie jest praktyczny, zakupów drobnych nie zrobisz bo nie zostawisz pod sklepem bo ukradną, nawet jakby było gdzie przypiąć, zostają jedynie stacje paliw, czy jakieś małe sklepiki na jakiś wsiach itp gdzie możesz zostawić bo widzisz i jak coś to możesz wybiec, ale jakaś biedronka itp już nie. do pracy nie pojedziesz bo deszcz, pot, pora roku inna niż wiosna, bo lato to za
@Wychwalany: Słabo widoczny w nocy i deszczu, poza tym jak wywrócisz się na taki, możesz narobić sobie sporej krzywdy. Lepsze byłyby te plastikowe tyczki pomalowane na biało-czerowno.
z tymi jednokierunkowymi już nie dramatyzuj, zawsze spokojnie się można zmieścić a każdorazowy przejazd na drugą stronę i z powrotem nieraz i kilka minut może zająć...
@Porut A autem też skracasz pod prąd czy jednak się do przepisów stosujesz?
Masz miejsca gdzie jak jedziesz rowerem z szerszą kierownicą czytaj jakieś MTB i debil z drugiej strony jedzie też na szerokiej kierze i się nie sklei do skrajni to się w---------z w krzaki
@Darth_Gohan wyciąć te paskudne drzewa, przeszkadzają mi w jeździe!
trochę niebezpiecznie te słupki wyglądają. @zdjecie_z_wenszem: dlaczego? są poza skrajnią drogi dla rowerów (z dala od linii)
Tak, bo widać jak patrzysz tylko z perspektywy jednego użytkownika drogi. Auta i tak taki słupek nie zatrzyma w razie wypadku, karetka może mieć problem z omijaniem , a motocykl w razie wypadku łamie kierującemu nogę/rękę/kręgosłup
jesli ktos jesienia poci sie na rowerze to przesadzil z ubiorem, ma problemy ze zdrowiem albo traktuje to jak wyscig.
@Wychwalany: Nie musisz przesadzić z ubiorem. Starczy że do pracy jedziesz z plecakiem albo jedziesz w wind stoperze bo pizga wiatr jak zły i nie chcesz się przeziębić jak staniesz na któryś światłąch. Tak widać jak dojeżdżasz do roboty.
Traktuje to jak wyścig? To z jaką prędkością jedziesz do pracy żeby
Powymijaj sie kilka razy przy tym drzewie, zrozumiesz.
@Wychwalany: A tego nie zauważyłem. Też tam nieraz jeździłem. Tam problem jest taki jak w wielu innych miejscach - ludzie zamiast ten zakręt wziąć tak jak wygląda i chociaż odrobinę zwolnić to go prostują bo przecież robią rekord trasy na Stravę czy inne cudo. Starczy nie ścinać zakrętów i będzie łatwiej.
No, ale starczy zobaczyć co się dzieje na takim skręcie z
@Darth_Gohan z tym drzewem jest tez taki problem ze ono zaslania ścieżkę i z jednej strony nie widac czy ktos wyjezdza z tunelu, a z drugiej nie widac czy ktos jedzie w kierunku tunelu. Mialem tam jedna czołówkę mimo ze wolno jechaliśmy.
Z moich okolic, bo dalej w miasto nie jezdze rowerem:
Brochow, Księże nie maja dojazdu. Dla ksieza chca robic. Zamiast Krakowska, mozna jechac nowa droga przy rzece az do pl. Wroblewskiego.
@Wychwalany ja bym dał barierki między DDR a chodnikiem bo rowerzyści często ścinają chodnikiem tam i lecą na pieszych :) Chyba że sugerujesz wycięcie drzew dla wygody?
źródło: 495022687_1080608120779432_844652571429342348_n
Pobierz@zdjecie_z_wenszem: dlaczego? są poza skrajnią drogi dla rowerów (z dala od linii)
Na miejscu w mieście dawno mi wszystko obrzydło i nie wychodzę na rower bo przestało mi to sprawiać przyjemność już dawno, bo ciągle te same widoki.
do pracy nie pojedziesz bo deszcz, pot, pora roku inna niż wiosna, bo lato to za
@Porut A autem też skracasz pod prąd czy jednak się do przepisów stosujesz?
Masz miejsca gdzie jak jedziesz rowerem z szerszą kierownicą czytaj jakieś MTB i debil z drugiej strony jedzie też na szerokiej kierze i się nie sklei do skrajni to się w---------z w krzaki
źródło: image
PobierzTak, bo widać jak patrzysz tylko z perspektywy jednego użytkownika drogi.
Auta i tak taki słupek nie zatrzyma w razie wypadku, karetka może mieć problem z omijaniem , a motocykl w razie wypadku łamie kierującemu nogę/rękę/kręgosłup
Powymijaj sie kilka razy przy tym drzewie, zrozumiesz.
Na hubskiej zamiast integrowac ddr z chodnikiem mogli zrobic jak na zdjeciu pas na ulicy. Hubska tez maja przebudowac ale nie pamietam w jaki sposob.
@Wychwalany: Nie musisz przesadzić z ubiorem. Starczy że do pracy jedziesz z plecakiem albo jedziesz w wind stoperze bo pizga wiatr jak zły i nie chcesz się przeziębić jak staniesz na któryś światłąch.
Tak widać jak dojeżdżasz do roboty.
Traktuje to jak wyścig? To z jaką prędkością jedziesz do pracy żeby
@Wychwalany: A tego nie zauważyłem. Też tam nieraz jeździłem. Tam problem jest taki jak w wielu innych miejscach - ludzie zamiast ten zakręt wziąć tak jak wygląda i chociaż odrobinę zwolnić to go prostują bo przecież robią rekord trasy na Stravę czy inne cudo. Starczy nie ścinać zakrętów i będzie łatwiej.
No, ale starczy zobaczyć co się dzieje na takim skręcie z
Z moich okolic, bo dalej w miasto nie jezdze rowerem:
Brochow, Księże nie maja dojazdu. Dla ksieza chca robic. Zamiast Krakowska, mozna jechac nowa droga przy rzece az do pl. Wroblewskiego.
@Wychwalany: Brochów -> Dojeżdżasz Konduktorską do Jagodna i jedziesz dalej od Jagodna. Natomiast tak Mościckiego się ciężko wyjeżdża.
Księże -> największy problem masz tak naprawdę na odcinku Krakowskiej od Rybnickiej do Parku Wschodniego bo możesz pojechać normalnie bocznymi ulicami
Chyba że sugerujesz wycięcie drzew dla wygody?