Wpis z mikrobloga

Mirki, jaką teraz jest najsensowniejsza aplikacja do prowadzenia JDG. Potrzebuje wystawiać faktury + móc samodzielnie prowadzić księgowość (generowanie dokumentów do urzędu). JDG + ryczałt więc najprostsza forma prowadzenia dokumentacji.

Co teraz jest najlepsze (czyt. Najlepszy stosunek cena do jakości) na rynku? Infakt? Ifirma? Wfirma? Fakturowania? Coś innego?

#infakt #ksiegowosc
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NerQa: To wszystko co wymieniłeś i dodałbym Systim. Spoko cena i ma kilka fajnych ficzerów których w innych programach brakuje. Wybór to już kwestia tego co ci podpasuje.
  • Odpowiedz
@NerQa: A do czego potrzebujesz apkę? Faktury możesz tam wystawiać normalnie w przeglądarce w telefonie. Mają apkę tylko do informowania o kwocie do zapłaty i do skanowania/przesyłania dokumentów - bardziej dla ludzi korzystających z ich biura rachunkowego.
  • Odpowiedz
@NerQa: Ja korzystam z infaktu, ale opcji z księgową. Od kilku lat, bez żadnych problemów. Największą zaletą są dla mnie darmowa bramka płatności do faktur za 0zł. Myślałem że po roku albo dwóch albo po przekroczeniu obrotów każą za to płacić, a dalej to nic nie kosztuje i właściwie zwraca mi koszty całej księgowości.

Fajna jest też opcja synchronizacji z kontem bankowym i automatycznego oznaczania faktur opłaconych nie tylko przez bramkę,
  • Odpowiedz