Wpis z mikrobloga

Nie ma to jak pisać maturę o 9:00 rano – bo przecież młody człowiek najlepiej funkcjonuje wtedy, gdy ledwo otworzy oczy z nerwów po nieprzespanej nocy. Do tego głodny, bo śniadanie nie wchodzi z tego stresu. Jeszcze dodatkowo korki i panika, że się spóźnisz i twoje życie legnie w gruzach.

O 12:00 byłoby za łatwo – człowiek by się wyspał, zjadł, jeszcze coś powtórzył, porządnie wysrał. Same plusy.

#matura #zalesie #szkola #liceum
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tojapaweu: ta? To najwidoczniej w poważnej i dobrze płatnej robocie nigdy nie byłeś. Nie każdy pracuje za kasą w żabce... są zawody gdzie masz pod sobą cały dział inżynierów i musisz pilnować zarządzania takim działem, dokumentacją, mailami by nie było etopy a jedna wtopa może zakończym projekt o wartosci wielu milionów. Czasem myśl daleko dystansowo a nie ograniczać się do tego wokól ciebie jest...
  • Odpowiedz
@tojapaweu: dosłownie to samo przemyślenie miałem wczoraj kiedy rozmawiałem z bratem, dzisiaj on pisze maturę. Ja o 9 rano to kawkę robie. Budzę się i tak o 12 wchodzę na pełne obroty.
  • Odpowiedz
zawody gdzie masz pod sobą cały dział inżynierów i musisz pilnować zarządzania takim działem, dokumentacją, mailami by nie było etopy a jedna wtopa może zakończym projekt o wartosci wielu milionów.

@dawidczeta: Jeśli opierasz wielomilionowy projekt na decyzji jednej technicznej osoby, to chyba nie z tą osobą jest coś nie tak xD
W robocie nigdy nie ma stresu jak na egzaminach, bo zawsze masz drugą parę oczu, cały internet pod ręką
  • Odpowiedz
Nie ma to jak pisać maturę o 9:00 rano – bo przecież młody człowiek

@tojapaweu: egzamin dojrzalosci, to nei tylko pusta wiedza nabyta przez 4/5/6 lat nauki, do przeklepania na kartke, czy wydukania na egzaminie ustnym.
To tez wiedza jak zaplanowac swoje dzialania pare dni przed egzaminem, zeby sie wyspac, zeby dojechac, zeby byc na miejscu.
Co zabrac, co ubrac, co robic w tym
  • Odpowiedz
@tojapaweu: łatwo nie łatwo, ale tak matura wyglada od lat i mozna sie do tego ze jest o 9 rano odpowiednio przygotowac.
Wiaodom ze ludize sa rozni, jeden bedzie spall na chillu, drugi oka nie zmrozy. Jeden jest nocnym markiem i mozg u niego zaczyna funkcjonowac od 12 w poludniu, a drugi wstanie o 6 a o 6:30 juz siedzi w gajerze i gryzie dlugopis.

Nie da rady zrobic dobrze
  • Odpowiedz
  • 1
@PurpleHaze Mowie z własnego doświadczenia, że większość egzaminów w życiu pisałem lepiej w środku dnia niż rano gdy nie funkcjonuje. Większość ma podobnie, co nawet jest naukowo udowodnione, że po którejś tam godzinie człowiek wchodzi na obroty.
  • Odpowiedz
@tojapaweu: mój brat np na swoją maturę zaspał. Dzwoniła nauczycielka do mamy, gdzie on jest. Udało jej (nauczycielce) kupić 15 min czasu, a brat się zebrał i go stary zawiózł, żeby było szybciej xD
  • Odpowiedz
@tojapaweu "ledwo otworzy oczy z nerwów po nie przespanej nocy"
Kolego gdzie tutaj jest logika? Albo jedno albo drugie.

Jeśli głodny bo śniadanie że stresu nie wchodzi to lepiej mieć na 9 niż na 12 bo krócej się będziesz stresował.

A co do matury to jest to śmiech na sali w porównaniu do normalnych studiów gdzie każda sesja to materiał x3 że studiów a sesje masz 2 w roku i przez
  • Odpowiedz
@tojapaweu: Może niech teraz młode roczniki w ogóle dostają odpowiedzi do tej matury bo się jeszcze za bardzo zestresują, że nie zaliczą.
Biedactwa śniadania nie zjedzą i muszą wstać wcześniej niż ósma rano.
  • Odpowiedz