Aktywne Wpisy
zmarnowany_czas +16
Pytanie do bezdzietnych, którzy również nie planują dzieci w przyszłości — jaki jest wasz plan na przyszłość? Na starość? Jak się utrzymacie, jak macie zamiar przeżyć starość?
Nie pytam aby oceniać, jestem po prostu ciekawy, ale i mam też znowu minimalum czasu, to myślałem skrobnąć coś na ten temat, ale potrzebuję jakichś informacji od samych zainteresowanych.
Komentarze w stylu "hehe jak coś to pójdę z liną do lasu" i inne bzdury będę
Nie pytam aby oceniać, jestem po prostu ciekawy, ale i mam też znowu minimalum czasu, to myślałem skrobnąć coś na ten temat, ale potrzebuję jakichś informacji od samych zainteresowanych.
Komentarze w stylu "hehe jak coś to pójdę z liną do lasu" i inne bzdury będę

W Polsce nie brakuje pracy, brakuje tylko pracy pozwalającej na godne życie. W wielkich miastach jak Wrocław czy Warszawa można od ręki znaleźć pracę która nie pozwoli ci się utrzymać wynajmując mieszkanie w tym samym bloku w którym byś pracował. W powiatowych natomiast jest jeszcze gorzej - wszyscy solidarnie zarabiają od minimalnej do minimalnej+300, inżynier w mieście powiatowym zarabia 35zł/h (kasjer w Rossmanie w Warszawie dostaje 36zł/h).
Nie dość że nie zadziała bo zawsze dodatkowe mieszkania możesz kupić na zonę, nastepne na matkę, ojca, kolejne na dziecko...itd..
Jak zwykłe LEWACKIE UTOPIE i pomysły niezadzialają w praktyce.. ¯_(ツ)/¯
Dzieje się tak bo lewak nie myśli w sposób przyczynowo-skutkowy..
Lewak jedynie "wie" jak powinno być żeby było "dobrze" (Są nawet na to badania naukowe)
Przez swoją infantylną GLUPOTE lewica wprowadzi do przestrzeni publicznej kolejny podatek..(którego w tej formie nikt nie będzie płacić).. który z czasem ewoluuje w potworka typu PCC. (-‸ლ)
To samo było z dopłatami - założenia szczytne - skutki opłakane, wzrost cen i inflacji (ಠ‸ಠ)
LEWICO nie tędy droga
Czy wyborcy lewicy są naprawdę aż tak INFANTYLNI i pozbawieni umiejętności modelowania rzeczywistości by nie potrafić przewidzieć skutków tego co popierają?
(Naukowcy mówią że niestety tak jest)
¯_(ツ)/¯
#nieruchomosci
A co jak ktoś ma 2 i pół mieszkania?
A co jak ktoś jest posiadaczem ułamkowej wartości wielu mieszkań ale żadne nie jest w pełni jego?
Ależ to będzie BUBEL prawny (╥﹏╥)
A co jak założę 10 spółek i to spółki będą właścicielami pojedynczych mieszkań... To już podatku płacić nie będzie trzeba.
...po co postulujecie wprowadzenie tego GNIOTA?
W psuciu prawa. To skomplikuje życie ludziom a niczego
źródło: flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8
Pobierz@Pan_krecik: podatek od 3 mieszkania jest prosty i przejrzysty
Pokaż błędy merytoryczne i logiczne w mojej
Polecam na spółkę.. gdzie babcia ma 1% udziału
Świetnie chociaż już widzę jak ktoś przepisuje na brata czy na rodziców kolejne mieszkanie wzięte na kredyt xD albo za które zapłacił ogromne pieniądze XD Gdybym nie mieszkał w Polsce to może bym się nabrał ale naprawdę chciałbym zobaczyć jak idziesz do brata i mówisz "Elo mordo masz tu mieszkanie odemnie bo podatek motzno ale wiesz hehe ono
@Pan_krecik oczywiście podrzucisz linka do tych badań? Czy jak to często bywa - głowa w piasek, udawanie debila, że wcale nic takiego nie napisałeś?
źródło: comment_C3KxXkhqRF4qCfvWqL9ct9jrM8vHZA5H
PobierzPowodzenia w kupowaniu mieszkać na żonę xd
Już byli tacy co dawali sobie za żonę rękę uciąć ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Pan_krecik: a to bardzo prosto da się ogarnąć
Zakaz kupna lokali mieszkalnych na firmę / spółkę / fundację etc. W mieszkaniu się mieszka, a firma czy spółka sama w sobie nie jest mieszkańcem
Dodatkowo każdy lokal posiadany przez firmę powinien być obłożony wyższym podatkiem od nieruchomości skoro nie służy do