Wpis z mikrobloga

@geronimo80: co biedaku na podatek nie stać?( ͡° ͜ʖ ͡°) spokojnie nie dadzą ci politycy kastra bo sami dużo mieszkań mają, a i tak są tak skorumpowani że prędzej dadzą podatek na ludzi bez mieszkań a pieniądze z tego na dopłaty deweloperom
  • Odpowiedz
na ceny mieszkań w połowie odpowiadają sami deweloperzy bo połowa ceny to marża XD
znowu z minimalną wyjeżdża janusz, ci co te mieszkania budują nie pracują za minimalną
biurokracja jest taka sama jak w reszcie unii, ceny za metr jak widać też mimo że pracownicy i tak są tańsi u nas
  • Odpowiedz
  • 0
na ceny mieszkań w połowie odpowiadają sami deweloperzy bo połowa ceny to marża XD

możesz nasrać, że 80% dlaczego się ograniczasz?

@piratestorm: daję 200% ! a co.
Ale jak taki fajny biznes, to czemu nie zostałeś jeszcze developerem? bierzesz kredy i jaaaazda. Nic tylko liczyć miliony
  • Odpowiedz
@geronimo80: Mediana cen mieszkań w Niemczech w III kwartale roku 2023 wyniosła 4700 euro, czyli nieco ponad 23 tysiące złotych. Najwięcej płaci się oczywiście za metr kwadratowy mieszkania w Berlinie, czyli ok. 8,5 tysiąca euro. Są jednak regiony jak Nadrenia czy Dolna Saksonia, gdzie ceny wynoszą niewiele ponad 3 tys.
bardziej miałem na myśli włochy czy hiszpanię a nie 3 gospodarkę świata XD musisz takie fikołki odwalać żeby się wybronić
  • Odpowiedz
  • 0
@piratestorm: gościu ja mam 1 mieszkanie. Zwyczajnie nienawidzę podatków i debili którzy wierzą że kolejny podatek sprawi że sami przestaną być biedakami. Jeżeli już wprowadzą kataster to za chwilę i tak będzie od pierwszego mieszkania. Płacę wystarczająco dużo podatków.
W polsce też masz rejony z tanimi nieruchomościami w których nikt nie chce mieszkać.
https://www.otodom.pl/pl/oferta/4-15637-ods-ID4oF9o
zobacz, tani domek 3700/m ;)
Duży domek za 200k https://www.otodom.pl/pl/oferta/dom-na-wsi-lazy-gm-winsko-ID4uXKn
Niemcy też przecież mają masę ruder
  • Odpowiedz
  • 0
@piratestorm: tak tak bo nie będzie katastru od 1szego jak już wejdzie xD
pewnie jeden z tych który sądzi że nie płaci żadnych podatków bo pracodawca płaci? ;)

otodom? ja wiem od kogo wy są( ͡° ͜ʖ ͡°)

@piratestorm: no tak spisek bo najpopularniejsza strona z nieruchomościami :D
  • Odpowiedz