Wpis z mikrobloga

Motomirki co tam się teraz przykleja do kasku jeśli chodzi o interkom? Mam Midland BTX2 Pro, ale odkąd zrobiłem aktualizacje oprogramowania to jakieś problemy z łączeniem z tel, odbieraniem rozmów przez "halo" i też ciężko się połączyć z kumplem który też ma tego Midlanda. Wracać go do ustawień fabrycznych? Polećcie jakieś ciekawe interkomy co nie mają problemów z łączeniem.
#motocykle
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mathiaz1: mam freedconna fx, w sumie nie mam żadnych wymagań poza puszczaniem muzyki xD jak z kolegą jeździłem też zasięg był ok, zwykle albo jeżdże z babą jako plecakiem albo leci spotify i wszystko spoko, zero problemów z połączeniem, można udostępniać muzyke (ale nie gadać + słuchać w tle) i jest bardzo fajna jakość, dla mnie spoko, ja płaciłem chyba 150-200 złotych z ali
  • Odpowiedz
@mathiaz1: Jesli uzywasz zatyczek motocyklowych co powinienes robic to chinczyka nie bedzie słychać powyzej 40-50km/h przez szum wiatru. Tez go mialem i moim zdaniem lepiej brac od razu najtansze cardo jesli faktycznie chcesz sluchac muzyki. Mnie we freedconie w-------o tylko, ze nic nie słychać i jedynie do komend z nawigacji sie nadawal, ale jak cos mowil to i tak musialem zwykle patrzec na nawigacje, bo nie rozumialem co chce.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Założyłem przed weekendem nowego freedcona (coś tam "max pro") i niestety potwierdzam. Z zatyczkami z pianki słychać cokolwiek tylko na postoju.
  • Odpowiedz
@dfg1: mozesz sprobowac kupic zatyczki typowo motocyklowe i wtedy bedziesz wiecej slyszal tylko znowu w nich szybciej ugniata leb niz w piankowych, ale moze nie kazdy tak ma. Warto obczaic, chociaz ja po zakupie czesciej i tak uzywam piankowych, bo jednak wygoda jest najwazniejsza a tam po 40-50min musialem przystanek robic i wymieniac
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Mam cały zestaw zatyczek, kilka modeli z Chin, alpinestars motosafe itp., ale piankowe 3M najlepiej wyciszają, a ja mam wrażliwe uszy. W sumie nie wiem czy mi się nie robi problem, bo szum wiatru mnie dobija nawet z tymi piankami.
  • Odpowiedz