Aktywne Wpisy
mareczuczeek +472
Kupiłem nowy #rower
Dajcie choć 1 plusa dla chuopa
Dajcie choć 1 plusa dla chuopa

źródło: 1000021984
Pobierz
apeee +329
Daily reminder.
Izrael rozpoczął wojnę, bo Iran pracował nad bronią atomową.
Ten sam izrael posiada ilość głowic, która jest owiana tajemnicą, odmawia podana szczegółów i nigdy nie zgodził się wpuścić niezależnych obserwatorów UN, żeby skontrolowali ten arsenał. Nigdy nie podpisał traktatu o nierozprzestrzenianiu broni jądrowej (NPT).
Ten sam izrael dokonuje właśnie ludobójstwa w Gazie.
Ten sam izrael morduje pracowników UN i organizacji humanitarnych.
Ten sam izrael ma całą stronę Wikipedii poświęconą rezolucjom
Izrael rozpoczął wojnę, bo Iran pracował nad bronią atomową.
Ten sam izrael posiada ilość głowic, która jest owiana tajemnicą, odmawia podana szczegółów i nigdy nie zgodził się wpuścić niezależnych obserwatorów UN, żeby skontrolowali ten arsenał. Nigdy nie podpisał traktatu o nierozprzestrzenianiu broni jądrowej (NPT).
Ten sam izrael dokonuje właśnie ludobójstwa w Gazie.
Ten sam izrael morduje pracowników UN i organizacji humanitarnych.
Ten sam izrael ma całą stronę Wikipedii poświęconą rezolucjom

źródło: _89496007_protest_getty
Pobierz
Ze względu na to, że lata lecą a ja chciałbym coś zmienić na lepsze to byłbym wdzięczny jeżeli mógłbym się was poradzić odnośnie kilku tematów, ponieważ atmosfera Linkedina jest zbyt sztuczna, a osoby tam głaszczą same siebie w pięknych postach jaka to ich praca jest wyjątkowa, i że w czwartek zamiast jabłek dostają melony i bidony z emblematem ich firmy…
Aktualnie pracuję 4 rok w IT Procurement (mam 28 lat), ale kompletnie nie sprawia mi to żadnej frajdy i trochę mam już dosyć użerania się z Atlassianem czy Figmą odnośnie ich metod zakupów oraz warunków odsprzedaży licencji.
Od zawsze kusiło mnie coś bardziej co jest włączone w struktury IT. Dzisiaj z ciekawości podpytałem Chat GPT i stwierdził, że ścieżka godna uwagi jest IT FinOps czyli ktoś odpowiedzialny za zarządzanie i podejmowanie decyzji odnośnie usage z chmur tak aby jednoczenie szukać w tym oszczędności.
Czy jest to faktycznie temat godny uwagi? W dobie AI, która rośnie w sile, chmury prawdopodobnie będą coraz droższe (AWS, Azure, Oracle) tylko czy to stawia jakieś ciekawie możliwości?
Na ten moment na stanowisku IT Procurement z Hiszpańskim, moje zarobki wynoszą 9k brutto. Czy zatem warto po godzinach pracy skupić się na temacie FinOps i pozyskiwać certyfikację oraz budować jakieś symulowane projekty na GitHubie?
Nigdy nie wchodziłem w takie sektory nauki i wiedzy, a jedyny certyfikat jaki udało mi się zrobić będąc na obecnym stanowisku to ITIL 4.
W tematach o które zapytałem jestem totalnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość.
Dzięki!
#korpo #korporacja #procurement #azure #aws #chmura #cloud #finops #sql #engineeringboners #praca #it #szukampracywit
@Bakerovsky mysle ze to jedna z wielu mozliwosci i obszarow, ktorymi moze sie zajmowac taka osoba
ile firm tyle stanowisk, struktur i odpowiedzialnosci
sugerowalbym zastanowienie sie nad tym co lubisz/umiec robic i pozniej wyciagniecie wnioskow gdzie znajdzie sie rola, ktora temu bedzie odpowiadac, nie odwrotnie