Wpis z mikrobloga

Niecałe 2 lata temu podkuszony wizja lepszych zarobków zmieniłem pracę i mam już ku*wa dosyć. Robota po 12h z nieregularnymi zmianami w tym nocki i organizm ma już dosyć. Ostatnio skończyłem nockę o 9.00 to pospałem godzinę bo obudził mnie telefon (mój błąd - nie wyciszyłem) myślę no trudno chociaż lepiej odeśpię w nocy bo wypadł mi weekend wolny a tu taki ch*j, położyłem się 20.30 i 1.30 w nocy pobudka i do 5.00 leżałem nie mogąc zasnąć, kompletna tragedia zegar biologiczny rozwalony do granic możliwości i mam do was pytanie. Słyszałem, że są zaświadczenia od lekarza, że jak ktoś ma np: problemy z sercem to nie może pracować na nocki i tyle, ale to u mnie nie przejdzie bo pod tym względem nie mam problemów ale o co mi chodzi, czytałem na necie, że poza chorobami z sercem do pracy w nocy dyskwalifikują też problemy z bezsennością. Czy ktoś z was borykał się z czymś takim i załatwił od lekarza odpowiednie zaświadczenie, do kogo w ogóle uderzyć w tej sprawie a jeżeli załatwiliście sprawę nocek w inny sposób to jestem otwarty na sugestie. Zmiana roboty to ostateczność ale jeśli nic nie wykombinuję to nie mam zamiaru się męczyć dla jakiś pieniędzy.
#nocki #nocnazmiana #zalesie #huop #lekarz #medycyna #pomocy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klakier997 pieniądze to nie wszystko. Ja odmówiłem oferty typu +35% tego, co mam teraz, bo wiedziałem, że zamiast sympatycznej posady, gdzie wiem "co i jak", trafię na stajnię Augiasza ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Klakier997
Wyłączenia są przy niektórych schorzeniach kardiologicznych, cukrzycy, niektórych zaburzeniach lękowych, przy nadwadze i dla kobiet w ciąży.
Idź do ogólnego -> skierowanie do psychiatry, bo w sumie boisz się o swoje zdrowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@siedze-na-antresoli:

Idź do ogólnego -> skierowanie do psychiatry, bo w sumie boisz się o swoje zdrowie

No z tego co na szybkości czytałem to właśnie tak to wygląda, przez psychiatrę. Tylko chcę wiedzieć jak to jest w rzeczywistości, parę wizyt i dostanę takie zaświadczenie czy raczej są na to marne szanse.
  • Odpowiedz
@Klakier997 Mam wrażenie, że będzie to zależeć od tego jak to przedstawisz lekarzowi. Jak dla mnie, samo to, co wymieniłeś jest przekonujące. Jak dodasz do tego, że zauważyłeś u siebie podwyższony poziom stresu, obawy i lęki, bez zbytniego powodu, które zacząłeś u siebie obserwować odkąd wszedłeś w tryb zmianowy, to myślę, że lekarz powinien się przychylić do Twojej prośby.
  • Odpowiedz