Aktywne Wpisy

self-aware +37

mickpl +233
Wiem, że wielu kolekcjonerów kurnikowców zakłada, że z tym antyspekulacyjnym podatkiem od 3 mieszkania to zaraz ucichnie i tyle z niego będzie.
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
Ostatnio zauważyłem w stosunku do Cartoon Network krytykę na zasadzie "że kiedyś to puszczali fajne bajki teraz to nic tam nie ma" no ale dobrze, spróbujmy sobię odpowiedź na pytanie czemu tak się stało i dlaczego kanały dla dzieci typu Cartoon Network, Disney Channel, Jetix itp to wszystko upadło! Zacznijmy od tego w jakich czasach te kanały miały największą popularność ,a odpowiedź jest prosta...w czasach, kiedy nie było YT, platform streamingowych itp, my, żeby oglądnąć daną bajkę czy serial musieliśmy włączyć telewizję bo nie mieliśmy tego co mają dzieciaki w dzisiejszych czasach, dziś już nie potrzeba włączać TV, żeby zobaczyć serial czy bajkę! Druga sprawa, te kanały doskonale wiedzą co robią, ich kierunkiem nie był upadek tylko dostosowanie bajek pod dzieci z danego okresu, my wspominamy takie bajki jak Johny Bravo, Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster, Atomówki itp, ale wnioskuje, że dzisiejsze dzieciaki takie bajki by nie kręciły bo się mentalności zmieniło.
3 kwestia, uznajmy, że okej Cartoon Network, Disney Channel itd mówią, że reaktywują stare produkcję, jaki by to miało sens? Żaden ,a odpowiedź jest prosta, ile dzieci oglądało by te kanały? 20%? Dziś dzieci już nie interesuje TV tylko platformy i YT, może dla dorosłych by była frajda bo nostalgia by się włączyła ale nie dawało by to już takiego efektu jak za dzieciaka. Nie ma co się dziwić tym stacjom, że poszły w tym, kierunku skoro muszą się dostosować pod świat dzisiejszy a nie to co było! I myślę, że też chodzi o koszty, mała oglądalność = mały zarobek z reklam!
#nostalgia #seriale #gimbynieznajo #polska #lata90 #polska #polskiyoutube #netflix
źródło: Cartoon-Network-1
Pobierz@nuwbar: Oczywiście, że tak. Połowicznie masz rację i nie sposób się z tobą nie zgodzić. Natomiast moim zdaniem przede wszystkim jest jeden bardzo duży problem o którym za bardzo się nie mówi w kontekście ogólnie Cartoon Netwoork, Nickelodeon, Disney Channel, Discavery i MTV na przykład którym jest zachłyśnięcie się swoją wielkością i brak reakcji na zmieniające się realia.
@nuwbar: Przepraszam, ale dosłownie za każdym razem kiedy słyszę lub widzę ten argument uważam go za jeden wielki bullshit. To,
Mnie wciaz smieszy swiat wg Bundych, kuzynow mlodszych 20 lat kompletnie nie.