Wpis z mikrobloga

Mirki z #krakow co wy tak do #wroclaw tak jeździcie. Człowiek chce kupić bilety na pociąg z tygodniowym wyprzedzeniem ale wszystkie niedzielne pociągi zajęte w p---u #pkp
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bananometr: ogólnie tereny wzdłuż linii kolejowej Przemyśl Wrocław są najgęściej zaludnione w Polsce. Poza tym dochodzą Ukraińcy którzy jadą z Ukrainy, plus to że jest długi weekend. Cały kraj jedzie na raz.
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwke3100: @Ramone trochę napisałem nieprecyzyjnie, dziś próbuje zarezerwować na 11 mają czyli zwykła niedzielę xD czemu mimo tylu ludzi na trasie PKP nie dorzuci paru wagonów to ja nw. Owszem jest parę porannych pociągów z wolnymi miejscami, ale od 10 to tragedia
  • Odpowiedz
@bananometr bo nie ma rezerwy na takie dokładanie. Coś tam trzymają na sytuacje awarii i tyle. Ogólnie przewozy pasażerskie są nieopłacalne, państwo dopłaca do tego z budżetu państwa miliard złotych rocznie. A te wagony co stoją to nie mają ważnego przeglądu, musi być papier. Tylko tutaj taki papier nie kosztuję 100 zł jak przy samochodzie, tylko wiąże się z przeglądem za kilkadziesiąt tysięcy.
  • Odpowiedz
@bananometr

@sylwke3100: @Ramone trochę napisałem nieprecyzyjnie, dziś próbuje zarezerwować na 11 mają czyli zwykła niedzielę xD czemu mimo tylu ludzi na trasie PKP nie dorzuci paru wagonów to ja nw. Owszem jest parę porannych pociągów z wolnymi miejscami, ale od 10 to tragedia

Obstawiam, że to powroty z Krk i tatr
  • Odpowiedz