Wpis z mikrobloga

#united Byłem wcześniej zły na Amorima, że daje tak mało szans młodym, ale teraz widzę, że miał rację. Totalnie nie są gotowi do rywalizacji. Najpierw to niech się wykaża na poziomie Champion, a potem niech myślą w ogóle o pierwszym zespole. Chyba tylko Barcelona ma taką szkółkę, że wchodzą sobie bez niczego od razu do 1 składu i nie widać różnicy.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rogogon5 z młodzieżą to chyba też kwestia fizyczności ligi. Premier League jest bardziej fizyczna od La Liga. Może to stąd wynika, że młodziki w Anglii muszą się najpierw ograć na niższym szczeblu by móc rywalizować w PL.
  • Odpowiedz
@Rogogon5 oj tak zgadzam się, po pierwszych 15 min mówiłem do siebie że ten hagg nigdy by tak nie zagrał że młodzież. Teraz nie wiem już czy to była zaleta...

Niestety marazm i pytanie czy nawet wygranie le uratuje ten sezon, według mnie nie, wyniki były żenujące jak i gra
  • Odpowiedz
  • 1
@autobusokar: Coś w tym jest. Swoją drogą United jest jedną z gorszych drużyn pod względem fizycznym w lidze. To też jest główny powód czemu w Europie idzie tak dobrze, gdzie ta drużyna nie tyle, że nie odstaje, ale wręcz dominuje.
  • Odpowiedz
  • 1
@smalbear: Imo to była jedyna słuszna decyzja, bo mogło być więcej kontuzji niż De Ligta. A co do drugiej części to już sam Ruben powiedział, że nic nie zmaże tej plamy...
  • Odpowiedz