Aktywne Wpisy

Ytarka +328

mickpl +588
Łociepanie, takiego boomerskiego chrzanienia o mieszkaniach to już dano nie widziałem XD Zaczęło się od narzekania na internetowe bojówki mieszkaniowe, potem, że cena w Warszawie wzrosła, bo była przecież niższa niż w Berlinie, a u nas jest bezpieczniej. Całość okraszone jakąś paraekonomią z pogranicza wywodów Maxa Kolonko.
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero

źródło: boomer
Pobierz
#motoryzacja #samochody #alfaromeo #alfaholicy
źródło: IMG_20250401_124914004_MFNR
Pobierzmialem cwelice 7gen, c4 vts, a niedlugo zapewne crossfire :D
nadal nie doroslem do alfy :P
Parę lat temu chciałem właśnie taką mieć ale stwierdziłem że jednak musi być kombi nie hathback i chce mieć auto w benzynie ale takie co mało pali żeby robić długie wycieczki na luzie bez martwienia się o spalanie na autostradach
i kupiłem aurisa w hybrydzie jak jakiś stary pierdziel ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Auto wyświetlało "check engine" (błąd ustawienia klap na kolektorze ssącym). Jeden cudak chciał wymieniać cały kolektor (ofc na ten ori, on nie będzie się w czyszczenie bawił, tego się nie czyści, cena nowego 450 euro)
Poszedłem do innego, zrobił test pompy vacuum. Wymienił elektrozawór i czujnik otwarcia klap - 100 euro z robocizną.
Nie dość, że check Engine zniknął, to auto płynnie reaguje na
Boję się czasów jak juz nie będzie dla mnie ciekawych samochodów z motorami, co się lubią z LPG xD
6 litrów i to jest całkiem spore kombi nic mi się nie zepsuło przez 4 lata, a diesla absolutnie nie chciałem i nigdy nie kupie osobówki z dieslem, może kiedyś będę kupował prawdziwą terenówkę na ramie to rozwarze diesla
@Krzemol: no i spalisz ten warsztat?
@Kutafonix215: Wiązka w klapie to właściwie taki standard w tym modelu, zresztą nie pierwszy raz w Alfie bo w 166 też był ten problem. Najłatwiej poznać po wycieraczce bo najczęściej staje w losowej pozycji xD. O klamkach nie wiem czy się psują nagminnie.
@Kutafonix215: 100% prawda, ale to nie wszystko:
- potrafi paść jakiś plastik w nagrzewnicy i trzeba wywalić całą deskę żeby to wymienić (xD) picrel fotka z naprawy
- pękąją zbiorniczki
źródło: 119899078_2665643083659662_7012018820302305284_n
Pobierz