Wpis z mikrobloga

Teściu miał kolizję ze swojej winy. Nie wyhamował i poszły zderzaki u niego przód u babki tył. Akurat kończy się oc za 10 dni i trzeba kupić nowe. W zeszłym roku znalazłem mu na mubi z pocałowaniem ręki za 500 ziko (full zniżki bez wypadków emeryt 70lat) a teraz po tej kolizji najtańsze ma firma którą pierwszy raz na oczy widzę 2,5k PLN reszta po 7-10k. Normalna jest taka zwyżka?

#ubezpieczenieoc #motoryzacja #samochody
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@darek-jg poprzedni uniqa była za 500zl, teraz wpisuję w ich automat i wychodzi 9k i rabat 15%. Może jak się zadzwoni do człowieka to będzie inna cena
  • Odpowiedz
@comm0: strasznie dużo, mi kiedyś w pierwszym roku ubezpieczenia żona zrobiła szkodę to też dowalili podstawa razy dwa ale tu to całkiem kosmos wychodzi. Sprawdź u agenta i może on coś doradzi
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Wszystkie automaty mubi rankomaty tak wychodzą nawet jak zmienię auto na jakieś z kosiarką zamiast silnika to jakby była przypięta do jego peselu ta kilkunastu krotna kara. No nic w tygodniu poślę go do placówek niech kombinują.
  • Odpowiedz
@comm0: Towarzystwa ubezpieczeniowa powaliło totalnie. Ja też mam jakieś duże zwyżki chodź jedyna szkoda na ac miała regres i miałem jeden mandat na 5 punktów. Kij wie jak oni sobie wszystko wyliczają.

To co ty napisałeś to jakiś absurd. Raz w moją kuzynkę wjechała babka co rok miała prawko. Rozkmina czy robić z OC czy rozliczyć się gotówką - wyszło że zwyżka jej wyjdzie 300zl xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Norskee tak to jest cena po zalogowaniu moja uniqa. Oferta przedłużenia 9k z zniżką 15% czyli 7,5 k a tuż poniżej aktualna polisa 500zl.
  • Odpowiedz
@comm0: Toz to jakies chore, mialem w tym roku kolizje, nie duza bo nie duza z mojej winy wzwyzke mi pokazuje okolo 500zł - moze algorytm sie n-----l przy majowce
  • Odpowiedz
@comm0: idźcie do takiego naziemnego agenta, jakieś tam pzu czy cokolwiek,
bo to ewidentnie "coś",

a jak wychodzi gdybyś wskazał, że nie ma w ogóle kolizji? też wysoka cena?
możliwe, że po prostu nie chcą ubezpieczać emerytów 70 lat w ogóle i dają zapadowe ceny
  • Odpowiedz
  • 2
@comm0 Uniqa ma jakąś dziwną politykę cenową przy przedłużaniu ubezpieczenia. Miałem u nich 2 pojazdy, oba miały pierwszą polisę przez mubi i w obu przypadkach przedłużenie to było przynajmniej +50% względem propozycji z poprzedniego roku (i to przy braku szkodowości). Szukaj u konkurencji, powinno być taniej
  • Odpowiedz
@comm0: rok temu mialem parkingowke z mojej winy, wtedy za gruza placilem okolice 650 zl. na poczatku roku znow ubezpieczalem innego gruza (podobna klasa mimo wszystko), wyszlo 900 zl. minelo jakies pol roku od stluczki do nowej umowy oc, wiec imo to nie norma.
  • Odpowiedz
@Xargo1: ja tak nie mam. Co rok +-20zł z ich oferty, więc nawet mi się nie chce innych sprawdzać. W grudniu wyszło mi mniej niż w poprzednim roku. Zawsze około 440-460 dostaję i to się od około 10 lat ciągnie (liczę jeszcze czas zanim uniqa wchłonęła axa)
  • Odpowiedz
@Xargo1: o ile pamiętam, to wtedy jeszcze żadna porównywarka z automatu nie liczyła oferty z axa (wtedy to rankomat był popualrny) Przerzucała na stronę axa i tam się kalkulowało pewnie z jakimś reflinkiem. więc brałem w tym axa i tylko przedłużam.W międzyczasie Uniqa ich przejęła, ale w kwestii cen nic się w zasadzie nie zmieniło, a biorąc pod uwagę inflację, to co rok wychodzi mnie taniej
A dodatkowo formalnie właścicielem
  • Odpowiedz