Wpis z mikrobloga

Czy jako taki zwykły laik będę w stanie to podłączyć?

@KrysztalowyMick: moze być ciężko bo musisz zakręcić wode przy wodomierzu, odkręcic korek i w jego miejsce zamontować zawór do pralki(na gwint pakuły lub teflon) a do odpływu syfon/przyłącze do pralki, średnica 32 powinna pasować
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: Darek ci napisał co potrzebujesz, a ja tylko dodam, nie zapomnij wykręcić blokad transportowych i ewentualnie zajrzyj czy pod spodem nie ma jakiegoś dodatkowego styropianu usztywniającego do wyjęcia.
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: potrzebujesz kranik (zawór) do pralki 3/4 na 1/2 cala, redukcja gumowa z węża od pralki na 32 mm do kanalizacji . No i z pralką musisz mieć wąż do podłączenia z uszczelkami, jaknie ma to musisz dokupić wąż zwykły lub z zabezpieczeniem przeciwwypływowym. Potrzebujesz teflon lub pakuły, żeby wykręcić tą czarną zaślepkę i wkręcić kranik. Potrzebujesz więc jakieś narzędzia, ręką tego nie odkręcisz i nie wkręcisz. Wąż gumowy do
  • Odpowiedz
@KrysztalowyMick: podejścia są spier...one, powinny być wkute w ścianę. Zawór już ci napisali, jaki potrzebujesz, ja tylko dodam, że choć pakuły są generalnie lepsze, to takie zaworki mają zwykle gładki niklowany gwint i tu nałożenie pakuł już nie jest takie proste, więc to lepiej zrób na taśmę teflonową: Nawijasz grubo, wkręcasz do docelowej pozycji i już nie poprawiasz, a zwłaszcza nie cofasz.
Syfon pralkowy taki najtańszy plastikowy (bo dzięki niemu
  • Odpowiedz
@ZajebbcieTrudnyNick: bo te plastikowe syfony kosztują jakieś śmieszne pieniądze, a dają za tą cenę wszystko co potrzebne. I jeszcze w gratisie fajną kulkę i sprężynkę do zabawy dla dzieci. A redukcje takie jak na obrazku są mało popularne (w ogóle nie kojarzę ich w sprzedaży w kibelmarketach, ale i dawno nie szukałem, może już są) no i choć nie kosztują majątku, to i tak dwa razy drożej, od takiego badziewnego
Jarek_P - @ZajebbcieTrudnyNick: bo te plastikowe syfony kosztują jakieś śmieszne pien...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@GladysDelKarmen @Jarek_P
Oczywiście że nie powinny, przyłącza wkute w ścianę robiło się kiedyś kiedy miałeś w dupie że u sąsiada słuchać jak odkręcasz wodę. Ogólnie jeśli jest to ściana międzylokalowa to wkucie przyłącza jest nielegalne, jeśli trafi się upierdilwy sąsiad któremu będzie przeszkadzał hałas to będziecie wykuwali te przyłącza.
  • Odpowiedz