Aktywne Wpisy

tojapaweu +408
Regularnie widzę narzekanie, że dzisiejsi trzydziestolatkowie „trafili najgorzej w historii”.
Serio? Sam mam 30 lat i uważam, że wręcz przeciwnie, dostaliśmy najlepszy możliwy start.
Dorastaliśmy w idealnym momencie. Mieliśmy dzieciństwo na podwórku, do późnych godzin, bez nosów w telefonach. Jednocześnie wchodziliśmy w świat technologii stopniowo, bez cyfrowego przesytu, który dziś niszczy koncentrację. Gry, filmy, internet, wszystko pojawiało się w tempie, które pozwalało się tym cieszyć, a nie uzależniać.
Byliśmy pierwszym pokoleniem, które mogło normalnie wyjechać
Serio? Sam mam 30 lat i uważam, że wręcz przeciwnie, dostaliśmy najlepszy możliwy start.
Dorastaliśmy w idealnym momencie. Mieliśmy dzieciństwo na podwórku, do późnych godzin, bez nosów w telefonach. Jednocześnie wchodziliśmy w świat technologii stopniowo, bez cyfrowego przesytu, który dziś niszczy koncentrację. Gry, filmy, internet, wszystko pojawiało się w tempie, które pozwalało się tym cieszyć, a nie uzależniać.
Byliśmy pierwszym pokoleniem, które mogło normalnie wyjechać
Mircy w #zwiazki #p0lka #kiciochpyta Jak rozwiązujecie temat podziału kosztów życia w związki. Mam mieszkanie na kredo i oprócz tego czynsz, prąd, gaz, tv plus internet. Myslalem żeby różowa dokładała tysiaka. Ona uważa że połowa rachunków wyłączając z tego kredyt. Ja mam jakieś tam swoje zdanie ale chętnie przeczytam jakie wy macie zanim je napisze

Przy czym też nie uważam, że masz obowiązek się silić na cokolwiek, twój wybór.
- Stara to jest twoja matka
- No tak ale ona ma 37 lat xD
@krystian-stepaniak: Od razu trzeba było napisać, że stare baby cię nie interesują. Żadnej atencji.
@jest_agrest-nie_ma: w sumie w drugą stronę to samo, 35 letnim grzybom marzą się młode laski xD
A w większości przypadków im ktoś się bardziej czymś chwali, tym mniej ma na tym polu rrlanych sukcesów
No można, ale zdecydowana większość z nich też ma nieźle zryty beret po latach pracy w korpo, one bardziej chcą dziecka niż rodziny, ewentualnie rodzina (facet) jako dodatek, a jak się znudzi to ona sobie sama poradzi i dziecko wychowa, bo jest samowystarczalna.
Komentarz usunięty przez moderatora
Myślę że to jeszcze poziom wyżej bo zaznacza że do j-----a to ma lepsze opcje. Nie do końca wiem skąd to wie z miejsca że OP to ten gorszy, ale na szczęście mnie to nie interesuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)