Wpis z mikrobloga

@szynszyla2018: bo jak wychodzisz z hierarchii społecznej to nie mają się do kogo porównać. Ten czy tamten jest w związku i jest dzięki temu szczęśliwy a ty co masz od życia? Wracasz do domu i co dalej? I jak takiemu odpowiesz, że też jesteś szczęśliwy bo
- wracasz do mieszkania, które urządziłeś sam bez słuchania kogokolwiek
- w którym nie musisz się komuś licytować kto jest tutaj bardziej wartościowy
-
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: no to pozwól się jej wykopyrtnąć w swoim rozumowaniu. Jak cię zapyta czemu nie jesteś w związku to sam zapytaj
- a czemu miałbym być?
albo wprost rzuć jej
- przekonaj mnie
a potem jak coś będzie opowiadać to poprawiaj jak to w praktyce będzie wyglądać
  • Odpowiedz
@heater na c--j Ci zyc jako starzec co nie moze sam d--y podetrzec? XD Lepiej zyc krocej a bardziej intensywnie, dla siebie, niz pol zycia poswiecac innym
@szynszyla2018 dlugo Ci zajelo dojsc do tej oczywistosci. Tak powinien zyc kazdy mezczyzna (samiec alfa)
  • Odpowiedz
Przecież to 100% wolność nie rozumiem skąd takie biadolenie na bycie singlem. Mam wrażenie że to bardziej obcy ludzie mają do tego jakiś ból d--y niz sami single z wyboru.

@szynszyla2018: ja tam nie biadolę. Żonaci znajomi wręcz wprost mi mówią, że małżeńskie życie wcale nie jest takie kolorowe, jak się ludziom wydaje, a życie kawalerskie to it's over. Jednak coś za coś. Posiadanie dzieci i ich wychowanie to jednak
  • Odpowiedz
@heater: Mężczyźni w związkach przeciętnie żyją 2 lata dłużej, nie 10 niż single.

Prawdopodobnie można to wytłumaczyć - zarobkami z którymi jest powiązana edukacja oraz dobrymi genami. Trzeba wziąć też pod uwagę, że dane mamy na podstawie osób, które już umarły, więc które wchodziły w związki jakoś 40-50+ lat temu. Wtedy bycie singlem było społecznie piętnowane i w związki nie wchodziły odpady społeczne.
  • Odpowiedz
- nie musisz zdawać żadnych shit testów

@totem_lesnych_ludzi: chyba chciałaś napisać, że nie musisz tworzyć żadnych shit testów ( ͡º ͜ʖ͡º)

To jest akurat cecha skrajnie kobieca:p Mężczyźni takich rzeczy nie odwalają:p
  • Odpowiedz