Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wiem czy ktoś z was tak miał, ale mam nietypowy problem - zostawiam żółte plamy z potu/brudu na prześcieradle i materacu i zastanawiam się jaka może być tego przyczyna xD. Prowadzę się dość zdrowo, dbam o higienę, zawsze prysznic przed snem, wywietrzony pokój itp. itd. i po 3-4 dniach prześcieradło wygląda jakby spał na nim jakiś obszczany żul, j---e też niemiłosiernie. Ostanio zamówiłem gościa od profesjonalnego czyszczenia materaca i po 2 tygodniach już się znowu robi żółta plama xD. Często się też mocno spocę w nocy, mimo spania np. pod samą poszewką przy chłodnej temperaturze sypialni...
Waga w normie, żarcie zdrowe, wszystkie parametry zdrowotne w najlepszym porządku, nie mam pomysłu na to.

#sen #zdrowie #przegryw #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Rudz1elec: byłem z potliwością, internista zlecił set badań, cała lista i te podstawowe morfologie, próby wątrobowe i jakieś losowe typu helicobacter, witamina d3, coś tam w kierunku gruźlicy wszystko w normie. Jak byłem z wynikami to powiedział, że no taka Pana uroda i elo, dobrze, że wtedy miałem pakiet medyczny z pracy, to przynajmniej nie skasował za to xD.
Co ciekawe, w ciągu dnia nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a wiesz, że jest coś takiego jak ochraniacz/poszewka na materac? Właśnie po to, by materac nie wyglądał jakby spal na nim żul xD
Przede wszystkim higiena snu, bawełniane oddychające materiały. Są też wersje chłodzące np. prześcieradło chłodzące.
Zastanów się też czy z twoim zdrowiem wszystko ok. Nocne poty to objaw nadczynności tarczycy, w tym i cukrzycy (niezależnie jak bardzo 'fit' tryb życia prowadzisz) ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz