Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Coraz wiecej w necie glosow, ze jest coraz gorzej:
1 wartosc pieniadza na pysk leci
2 ludzi nie stac na mieszkania
3 ludzi nie stac na samochody
4 depresja sie szerzy
5 rynek matrymonialny zniszczony
6 praca przypominajaca niewolnictwo
7 jakosc ubran/jedzenia/mebli/wszystkiego tragiczna
Biore po 5zl od kazdej druzyny(bo ciezkie czasy) i pytam czy to fakty czy umizgi gen z?
Ja ze swojej perspektywy widze to tak. W moim wieku, moi rodzice mieli mieszkanie 60m2, dwojke dzieci odchowanych, dwa samochody i jezdzili na wczasy co roku, zawsze mielismy markowe ubrania. Oboje zarabiali niezbyt duzo. Stary 4k, matka 3k.
Prosze tylko bez argumentow typu: PKB ROSNIE!!! Oraz: BYLO SIE UCZYC!!!
Sam dobrze zarabiam, mam mieszkanie i auto, oszczednosci i jestem singlem ale patrzac z perspektywy to jest zdecydowanie ciezej. Mam wrazenie, ze peak juz osiagnelismy i bedzie tylko gorzej
#pytanie #ankieta #polityka #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

Czy jest gorzej niz kiedykolwiej?

• Tak, widac to golym okiem 57.1% (40)
  • Nie, to wymysly z internetu 42.9% (30)

Oddanych głosów: 70

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
entuzjastyczny-mireczek-84: To zależy.

Ceny towarów konsumpcyjnych, prostych usług, podróży są niemal najniższe w historii. Do tego, polska wypłata na tle Włoch, Hiszpanii, Francji nie wypada blado, co też wpływa na siłę nabywczą Polaków za granicą.

Z drugiej strony, ceny nieruchomości, ziemi, aut, usług medycznych odleciały w kosmos i pod tym względem rzeczywiście jest kiepsko.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To oczywiste, że bywały dużo gorsze czasy w historii ludzkości. Tylko, że najwyraźniej przekroczyliśmy już punkt optimum i robi się gorzej. Wojna, migracja, zielone szaleństwo (np. zakazy wjazdu do centrów miast) to nie są wymysły zetek.
  • Odpowiedz