Aktywne Wpisy

nigdypoalko92 +83
Pytanie od innych mirków z #rodzicielstwo. Też sie tak stresowaliscie? Ja w sumie wgl do momentu az nie trafiłem przed te drzwi i zaczelo do mnie docierac co sie dzieje. Ale mimo wszystko troszkę #chwalesie ze mogę dołożyć mała cegiełkę w celu poprawienia demografii w tym kraju( ͡~ ͜ʖ ͡°) #dzieci #szpital #porod #ojcostwo

źródło: 1000001228
Pobierz
HajlaBalajla +5
Quality: automatic
Encoding profile: Main10 bo nagrywam w 10 bit
Key frames: automatic.
Z jakich ustawień zejśc żeby końcowy film miał 10 GB, a render nie trwał długo? Obecnie renderuje na Macbook m2 pro 16gb i render 2h trwa jakośc 1.5h - 2h. Chciałbym robić to szybciej. Kamerka to Dji osmo action 4.
#davinciresolve #dji #kamerkasportowa #filmmaking
u mnie na macu nie ma znaczenia czy dam LUTa czy nie. Wszystko zależy od jakości i rozdzielczości outputu
@sm_m 10k zdecydowanie za mało będzie. Szukam sweet spota.
edit: to chyba network speed podali xD
według tego dla uzyskania możliwie najlepszej jakości na YT (która i tak będzie dużo gorsz niż wysłany plik) należy zawsze używać h.265 i bitrate w zależności od fps: 60 000 dla 24-30 fps, 120 000 dla 60
D-Log 10 bot
Ostrość -2
Odszumianie -2
I obraz jest na prawdę świetny. Jedynie pod słońce masz bardzo niski kontrast, ale z tak małego sensora więcej nie wyciśniesz. Masz jakieś fajne LUTy do niej?