Wpis z mikrobloga

Macie czytnik ebooków? Jak wolicie czytać książki? Na papierze czy czytniku? Zauważyłem, że od kiedy stałem się posiadaczem czytnika, to fizycznych wydań nie czytam w ogóle. Choć w najbliższej przyszłości chciałbym do tego wrócić, bo mam dość sporą kolekcję.
#ksiazki #ebook #czytajzwykopem #czytniki #pytanie #legimi #pocketbook
kluha666 - Macie czytnik ebooków? Jak wolicie czytać książki? Na papierze czy czytnik...

źródło: 1000004227

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po przenosinach 2500km zrezygnowałem z większości kolekcji papierowej (było sporo, szczytowo ze 2 tysiące?). Od 10 lat Kindle, ale zmienię (kolejny) na inny czytnik bo idą w kierunku systemu zamkniętego.
  • Odpowiedz
Dokładnie, łatwość, szczególnie jak nie masz dużo miejsca na książki. Tak ktoś powie że są przecież biblioteki. Ja lubię kupować dobre książki szczególnie jak wiem że wtedy wspieram autora / wydawcę. Dlatego elektroniczne wydania to jest jedyna forma która obecenie do mnie przemawia - wyjątkiem są jakieś wydania kolekcjonerskie lub antologie (jak na przykład wszytkie dzieła o sherlocku holmsie).
  • Odpowiedz
@kluha666: Ja czytam pół na pół. Są książki, nie jakieś super niszowe albańskie powieści szpiegowskie, tylko zwyczajne popularne tytuły, które ciężko znaleźć na kindla, a w bibliotece za rogiem, albo w tej trochę dalej, zawsze znajdę.
  • Odpowiedz