Wpis z mikrobloga

#kupujpolskieprodukty #kupujcopolskie
Jak weekend majowy to tylko z grillem, a jak grill to tylko z mięsiwem, a jak mięso to i przyprawy się przydadzą ;) Dzisiaj zapraszam na wpis dotyczący przypraw.

Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!

W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma ma polski kapitał, produkuje w Polsce, prowadzi ewentualne badania w Polsce oraz czy jest u nas zarejestrowana (płaci podatki).

Polskie produkty:
Prymat (Kucharek)- polska firma z siedzibą w Jastrzębiu-Zdroju, specjalizująca się w produkcji przypraw, musztard i dodatków kulinarnych
Appetita - marka należąca do Colian z Opatówka w Wielkopolskim oferująca szeroką gamę mieszanek przyprawowych
Cykoria - polska firma z Wierzchosławic w województwie kujawsko-pomorskim, znana z produkcji przypraw, ziół, koncentratów spożywczych i suszy warzywnych.
Herbapol - polska firma z oddziałami we Wrocławiu i Lublinie, specjalizująca się w produkcji wyrobów ziołowych, w tym przypraw
Dary Natury - polska firma z Korycin w województwie podlaskim, skupiona na produkcji ekologicznych przypraw
Vigor - polski producent przypraw i mieszanek z siedzibą w Kolbuszowej pod Rzeszowem

Zagraniczne produkty:
Kamis - marka na rynku od 1991 roku, dziś należąca do amerykańskiego koncernu McCormick & Company
Kotanyi - Austriacka firma znana z szerokiej oferty przypraw i mieszanek ziół
Winiary - obecnie należąca do szwajcarskiego koncernu Nestlé
Knorr - niemiecka marka, obecnie należąca do koncernu Unilever
Vegeta - chorwacka marka przyprawowa produkowana przez firmę Podravka

Dajcie znać czy nie zapomniałem o jakiejś ważnej lub godnej polecenia marce!
njay - #kupujpolskieprodukty #kupujcopolskie
Jak weekend majowy to tylko z grillem, ...

źródło: temp_file4857122814706527112

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Lohengrin Dary natury osobiście kupowałem i polecam, mają fajne gotowe mieszanki z naturalnych składników. Niemniej rzeczywiście, jeśli chodzi o polskie marki w tym segmencie, to liderem pozostaje Prymat
  • Odpowiedz
@njay: nie wiem czym jest to spowodowane ale moim zdaniem z wymienionych to dary natury i kotanyi deklasują konkurencję. Próbowałem wszystkich wymienionych i te dwie wydają mi się bardziej skoncentrowane (?)
  • Odpowiedz