Wpis z mikrobloga

Elo,

Kupiłem sobie właśnie meta quest 3.

Bardzo prosiłbym o jakieś fajne protipy albo zastosowania poza grami, ale same pro tipy do gier również się przydadzą.
Np. Może jest jakiś tip jak najlepiej uzywac klawiatury za pomocą gestów, a może nie warto i lepiej podpiął klawiature, a może są jakieś ustawienia które warto od razu przestawić itp.

Tylko nie dawajcie mi opłaconych gownirecenzentów z youtubea ktorzy mowią kopiuj wklej to samo co ppierwszy lepszy kutafon z sugerowanych wyników, tylko jakieś rzeczywiste warte uwagi porady. Będę bardzo wdzięczny bo wiem że takie ustrojstwa maja dużo ciekawych ficzeribgow których nie widać i ciężko je znaleźć na pierwszy rzut oka, a możliwości się w mojej głowie tylko mnożą.

I slodki jezu.
Jakie to jest dobre. Zarówno AR jak i VR na poziomie jakiego nie znałem (no ale nie mam też dużego doswiadczenia)
Już sobie wyobrażam tabelki z Excela porozkładane po całym pokoju na home office ( ʖ̯)

A poki co zara podpinam GFN z kompa i loguje się na no man sky polatać w kosmosie XD

Z góry dziękuję za porady/tipy i do zobaczenia.

#pytanie #grykomputerowe #gry #virtualreality #metaquest #oculus
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bizonsky:
Polecam mody do half life 2 robione przez profesjonalną ekipę na zlecenie valve. Najlepszy single player shooter na vr, moim zdaniem lepszy niż alyx. Instalujesz ze steam bez opłat jeśli masz grę w bibliotece.
  • Odpowiedz
@bizonsky: Protip - kup sobie Quest Games Optimizer jeżeli planujesz grać w gry standalone (odpalane na goglach) :) Na discord VRkadia jest poradnik dla początkujących w VR, który polecam przeczytać aby poznać wiele ważnych rzeczy i pojęć. Wrzucę spis treści bo cały poradnik tu nie wejdzie:

Spis treści:
Instrukcja Discord
Słowniczek pojęć jakie warto znać:
Referral (ref) na
  • Odpowiedz
  • 0
@luqero ooo dzięki wielkie za radę, ten quest games optimizer brzmi jak coś czego potrzebuje bo rzeczywiście na standalonie jest często pixeloza szczególnie jak są opcje skalowania przedmiotów, discorda też obczaję

Pozdro
  • Odpowiedz