Aktywne Wpisy

volodia +5
Robię w czterobrygadówce i jeden poszedł na urlop a drugi na zwolnienie lekarskie. Teraz mam 8 dni pracy po 12 godzin.
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza
Mam mocne podejrzenie, że to zwolnienie lekarskie jest lipne. Wiem gdzie typ będzie w weekend (zawody wędkarskie), da się go jakoś jako zwykły człowiek o-----ć do zusu?
#zus #prawo #pracbaza

vojteknowak +28
#cs2
#counterstrike
#csgo
Na monitorze 27 cali zazwyczaj minimalna rozdzielczość obsługiwana natywnie to 1920x1080 (Full HD), a systemy często nie oferują niższych proporcji 4:3 (jak 1280x960), bo są "nienatywne" i powodują rozciąganie obrazu lub czarne paski. Ale da się to obejść – oto jak możesz to zrobić:
Metoda 1: Niestandardowa rozdzielczość w sterownikach karty graficznej
Jeśli chodzi o synchronizację pionową, to może ona powodować opóźnienia pomiędzy klawiaturą i myszką a grą, dlatego zaleca się jej wyłączenie. A jeśli czujesz, że gra chodzi mniej płynnie, to sprawdź, czy liczba klatek generowanych przekracza częstotliwość ekranu. No i jeśli możesz, to włącz AdaptiveSync.
Mam gsync włączony. Właśnie ustawiłem na 164 klatki bo mam monitor 165 hz i też czułem ścinki. A z włączoną sunchronizacja było ok
A z tą synchronizacją, to zerknij na to. Może pomoże.
źródło: IMG_7189
Pobierzźródło: IMG_7188
Pobierz