Aktywne Wpisy

darknightttt +62
Kończę właśnie związek bo mam dość. Jak nie posprzątałam to jest syf. Jak powiem, że jest syf to ogarnie np kuchnię a reszty nie widzi. Od jakiegoś czasu wycofuje się ze sprzątania, olewam jak i on i mam wrażenie, że jemu bałagan nie sprawia problemu. Mi ogromny. To samo z gotowaniem. Jak nie ugotuję to najwyżej będzie „zamówmy coś”. Wolę uporządkowane życie.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.

stary_grat +191
od tygodnia:
- nie wale narkotyków
- nie jem fastfoodow
od wczoraj:
- nie wale browarów
- nie wale narkotyków
- nie jem fastfoodow
od wczoraj:
- nie wale browarów
Cześć wszystkim, w tym roku zamierzam iść na studia i rozważam kierunku ekonomiczno-finansowe. Najpewniej SGH, jak to wygląda w warszawie z rynkiem pracy w finansach w doradztwie. Interesują mnie głownie takie branże jak M&A i pochodne działy wspierające, consulting oraz szeroko pojęte corporate finance. Ewentualnie jakieś wewnętrz role w controlingu czy analizie biznesowo-finansowej. Jakie są tutaj perspektywy zatrudnienia i rozwoju, warto w to iść?
#big4 #bankowosc #sgh #finanse #deloitte #kpmg #pwc #ey
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
a w doradztwie przez pierwsze lata bedziesz zarabiac tyle co nic + wyrównanie płatne w prestiżu wynikającym z pracy w firmie doradczej xD
Z konsultingu - z MBB trzeba się napocić (dobra wymiana, duza aktywnosc na studiach, etc... raczej preferowani są absolwenci uczekni zagranicznych).
Z M&A by pracować w topowych firmach trzeba miec więcej szczęścia po prostu, niż przygotowania (BNP / Rothschild biorą po 1-2 osoby rocznie, praca jest tylko dla top zawodników).
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@encepence03 - M&A placi najwiecej ale pracujesz najwiecej i masz najlepsze exity (strategia, internal M&A). Z wycen sie idzie do FP&A. Z DD tez rozne funkcje operacyjne. Prog wejscia w big4 wszedzie jest ten sam (czyt. biora kazdego kto chce z---------c na poczatku za srednie stawki). Mam (moze niepopularna) opinie ze
Co trzeva robić, aby awansować?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
miałem styczność z firmami konsultingowymi - z wszystkimi jest tragedia, brak zrozumienia biznesu, pod głupotami podpisują się menago...
dostaliśmy w prezencie od grupy ich - obecnie jest walka o to by spadali na drzewo xDDD
@mirko_anonim: jak przejdziesz testy matematyczne i językowe, a są i tacy co nie przechodzą