Aktywne Wpisy

Aeciatko +271
Cześć i czołem!
Chciałem się pochwalić swoim pierwszym, zaoblonym meblem!
Wprawdzie nie jest idealnie, ale robiłem dla siebie w ramach nauki, więc dałem z siebie całe 30% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zrobtosam #chwalesie #meble #stolarstwo #remontujzwykopem #gotowydom #dom
Chciałem się pochwalić swoim pierwszym, zaoblonym meblem!
Wprawdzie nie jest idealnie, ale robiłem dla siebie w ramach nauki, więc dałem z siebie całe 30% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zrobtosam #chwalesie #meble #stolarstwo #remontujzwykopem #gotowydom #dom

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Amigoyamigo +73
Pamiętacie jak pisałem o lasce, która mnie zghostowala za brak auta?
Tl;dr po pół roku się odezwala z przeprosinami i tłumaczeniami, ze tak wyszło i czy chce się spotkać. Ona zaprasza na lody, rower, cokolwiek tylko chce. No ja aż tak glupi nie jestem więc zdawałem sobie sprawę, że pojawił się przystojniejszy typ ode mnie. Może nie było o czym gadać, koleś okazał się totalnym głupkiem, może miał mała faję, a może
Tl;dr po pół roku się odezwala z przeprosinami i tłumaczeniami, ze tak wyszło i czy chce się spotkać. Ona zaprasza na lody, rower, cokolwiek tylko chce. No ja aż tak glupi nie jestem więc zdawałem sobie sprawę, że pojawił się przystojniejszy typ ode mnie. Może nie było o czym gadać, koleś okazał się totalnym głupkiem, może miał mała faję, a może
Cześć wszystkim, w tym roku zamierzam iść na studia i rozważam kierunku ekonomiczno-finansowe. Najpewniej SGH, jak to wygląda w warszawie z rynkiem pracy w finansach w doradztwie. Interesują mnie głownie takie branże jak M&A i pochodne działy wspierające, consulting oraz szeroko pojęte corporate finance. Ewentualnie jakieś wewnętrz role w controlingu czy analizie biznesowo-finansowej. Jakie są tutaj perspektywy zatrudnienia i rozwoju, warto w to iść?
#big4 #bankowosc #sgh #finanse #deloitte #kpmg #pwc #ey
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
a w doradztwie przez pierwsze lata bedziesz zarabiac tyle co nic + wyrównanie płatne w prestiżu wynikającym z pracy w firmie doradczej xD
Z konsultingu - z MBB trzeba się napocić (dobra wymiana, duza aktywnosc na studiach, etc... raczej preferowani są absolwenci uczekni zagranicznych).
Z M&A by pracować w topowych firmach trzeba miec więcej szczęścia po prostu, niż przygotowania (BNP / Rothschild biorą po 1-2 osoby rocznie, praca jest tylko dla top zawodników).
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@encepence03 - M&A placi najwiecej ale pracujesz najwiecej i masz najlepsze exity (strategia, internal M&A). Z wycen sie idzie do FP&A. Z DD tez rozne funkcje operacyjne. Prog wejscia w big4 wszedzie jest ten sam (czyt. biora kazdego kto chce z---------c na poczatku za srednie stawki). Mam (moze niepopularna) opinie ze
Co trzeva robić, aby awansować?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
miałem styczność z firmami konsultingowymi - z wszystkimi jest tragedia, brak zrozumienia biznesu, pod głupotami podpisują się menago...
dostaliśmy w prezencie od grupy ich - obecnie jest walka o to by spadali na drzewo xDDD
@mirko_anonim: jak przejdziesz testy matematyczne i językowe, a są i tacy co nie przechodzą