Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakiś czas temu zacząłem pracować w takim trochę korpo w wwa, w którym pracuje dużo samotnych kobiet w wieku 30-40 lat. Trochę nasłuchałem się tego co gadają i one naprawdę mają nawalone w głowie. Do tej pory na wszelkie pille i teorie patrzyłem z przymrużeniem oka, ale one naprawdę wierzą, że są jakimiś uberludźmi. Odrzucają całkiem opcję związku, chyba że facet by był przystojnym milionerem i uważają, że nikogo nie potrzebują. Dziwi mnie jedynie, że to nie są głupie kobiety. Przynajmniej tak mi się wydaje. A tak swobodnie podchodzą do przyszłości. Nie rozumiem czemu one nie mają jakiegoś alarmu w głowie, że to ostatni dzwonek i jak nic nie zrobią to 1 nie będą miały nikogo kto się nimi zajmie w przyszłości albo z kim będą mogły przebywać i 2 wielu z nich rodziny czeka koniec całej linii jak są jedynaczkami.

#zwiazki #demografia #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1. Kobiety w przeciwieństwie do mężczyzn, lepiej radzą sobie z życiem w samotności, bo bardziej zwracają uwagę na jakość relacji i pielęgnują znajomości. U mężczyzn są one bardziej powierzchowne.
2. Instynkt macierzyński nie występuje tak powszechnie i zwykle dopiero gdy kobieta pozna mężczyznę, który da jej poczucie bezpieczeństwa, uruchamia u niej pragnienie dziecka. Natomiast mężczyzna, im starszy, tym bardziej pragnie przedłużyć linię rodu, bez względu na zasoby jakie posiada.
  • Odpowiedz
Jakiś czas temu zacząłem pracować w takim trochę korpo w wwa, w którym pracuje dużo samotnych kobiet w wieku 30-40 lat. Trochę nasłuchałem się tego co gadają i one naprawdę mają nawalone w głowie. Do tej pory na wszelkie pille i teorie patrzyłem z przymrużeniem oka, ale one naprawdę wierzą, że są jakimiś uberludźmi. Odrzucają całkiem opcję związku, chyba że facet by był przystojnym milionerem i uważają, że nikogo nie potrzebują.

@
  • Odpowiedz
@Kitty88: no nie wiem każda samotna baba którą widziałem w przedziale 40-50 to chodzące nieszczęście. aż oczy bolą od patrzenia na nie bo dzielą się swoją niedolą z otoczeniem choć nikt je o to nie prosi. oczywiście każda samotna z wyboru bo jakżeby inaczej a teraz zdziwko bo zostali rozowdnicy, alkusy, manipulanci którzy mają je głęboko w d... XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
twórczy-mediator-35: Patriarchat przekonal facetow, ze w wieku 30-40 lat kobiety siega magiczna sciana, alarm wyje „zegar tyka” natomiast sami z wiekiem staja sie tylko piekniejsi i te wszystkie malolaty tylko czekaja i slinia sie na podstarzalych facetow z pierwszymi oznakami starzenia.
Odpowiem Ci na pytanie - kobiety jak chcą własnego dobra i szczęścia to mogą być wybredne, nie żyjemy w Afganistanie. Kurtyna.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
Szczerze to ludzie są różni i nie każda kobieta musi chcieć związku , znam trochę starych panien z wyboru najczęściej nauczycielki gorliwe katoliczki (takie prawdziwe a nie co się walą na pielgrzymce ) i wiele innych
To co je łączy to to że są dość inteligentne, szczerze nigdy nie spotkałam starej panny która by była głupia , aż zaczęłam wysnuwać wnioski że im inteligentniejsza i porządniejsza baba tym mniejsza szansa na ożenek
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i nie nie mówię o starych pannach które się wyskakaly na palach albo tych z odzysku co miały męża i dzieci
Mówię najczęściej o starych dziewicach że każda która spotkałam była wręcz piekielnie inteligentna , oczytana i mówiła z sensem bardzo , myślę że taki level kobiety już jest za wysoki na faceta , one rozumieją za dużo i odrzucają życie z mężczyzną
Mam wrażenie że im wyższa inteligencja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poznałem kilka samotnych kobiet w wieku 30+ i większość z nich miała w sobie coś, co zniechęcało do kontynuowania znajomości. Były specyficzne w negatywnym sensie. Niektóre wprost dawały do zrozumienia, że chcą ślubu i dziecka, bo ich czas na urodzenie potomstwa się kończy.
Kolejna sprawa, to każdy w wieku 30+, kto żyje samodzielnie i mieszka sam, ma swoje przywyczajenia/zboczenia/nawyki, których już nie zmieni. I gdy spotkają się takie dwie
  • Odpowiedz
U mężczyzn są one bardziej powierzchowne.

@Kitty88: jest dosłownie na odwrót

Mam mase koleżanek, które są w związkach, bo dzięki temu mają łatwiej.
Związek z byle chłopem daje im masę atrakcji, od rzeczy ściśle materialnych, typu tansze życie. Po takie bardziej społeczne, jak choćby brak poczucia samotności
  • Odpowiedz
Kobieta natomiast wyżej stawia emocjonalne połączenie, dlatego będzie wolała być sama niż w związku

@Kitty88: Dlatego jest tyle niebieskich kart, a najszczęśliwsze związki jakie znam, tworzą "koledzy" z pracy mający problemy z alkoholem czy lepkie ręce do obcych bab.

Żyjesz w jakiejś bańce na temat kobiet. Serio, wydaje ci się że jesteście chodzącymi
  • Odpowiedz
Odpowiem Ci na pytanie - kobiety jak chcą własnego dobra i szczęścia to mogą być wybredne,

@mirko_anonim: Problem polega na tym, że nie są szczęśliwe, bo wybierają na podstawie powierzchownych wartości.
Oczywiście później obwiniają ogół mężczyzn za swoje niepowodzenia, ale swojej winy nie widzą.
  • Odpowiedz
@dwa-bulki-kielbasa: Problem nie jest w tym, że jakość partnerów jest niska, ale w nierealnych oczekiwaniach obu płci. Pomiędzy skrajnościami są jeszcze odcienie szarości i taka 40+ może poznać miłego Mirka bez nałogów, ale ona jest wyjątkowa, więc go skreśla, a potem ogłasza światu, że wokoło same odpady.

BTW. Mem o singlach 30+ nie powstał przypadkiem ( ͡ ͜ʖ ͡):
Kitty88 - @dwa-bulki-kielbasa: Problem nie jest w tym, że jakość partnerów jest niska...

źródło: 1718736187_cvjfeb

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-kartograf-27:

uważają, że nikogo nie potrzebują.

@mirko_anonim: a czemu uwazasz ze by mialy kogos potrzebowac? Pensje maja, mieszkanie w warszawie maja. Tinder maja, bzykanie szybciej niz
  • Odpowiedz