Ile mogę za to dostać? xd w ogóle zadziwi mnie, że chłop podczas parkowania zamiast się zatrzymać po pierwszym usłyszeniu trzasku to jechał dalej dzielnie xd
@Anty_Chryst koszt lakierowania to min 500-700zł od elementu, masz przerysowane 2 drzwi. Matematykę zostawiam Tobie. Bierz z OC sprawcy i zrób se przy okazji progi :)
@Anty_Chryst: kup srebrny spray byle jaki i zamaluj tę rdzę na progach, bo jak przyjedzie rzeczoznawca i zrobi do opinii fotki tego progu w rdzy to towarzystwo drastycznie zaniża odszkodowanie. zamalować podobnego koloru sprayem żeby rdza nie prześwitywała i wystarczy.
@Anty_Chryst tysiak to na malowanie nie wystarczy. Zamiennik drzwi to pewnie co najmniej 750zl, przygotowanie i malowanie drugie tyle. Poniżej 3tys bym nie odpuszczał. A jak wycenią na oryginałach to X2 ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Bralbym kasę i naprawdę we własnym warsztacie żeby ten próg też od razu wymienił w tej cenie
@hpiotrekh masz jakieś rady jak to ugryźć mniej więcej krok po kroku, teraz i tak muszę czekać na ruch policji aż znajdą sprawcę(policjant powiedział minimum miesiąc xd) samochód sprawcy stoi obok mojego na parkingu xd. Na pewno ten próg zamaluje, może nawet ogarnę szpachla i potem co jak znajdą sprawcę. Pojechać do aso żeby to wycenili na oryginalnych częściach i cały raport wysłać ubezpieczalni czy jak?
@Anty_Chryst poszkodowany spisał ze mną oświadczenie i wszystko poszło z mojego OC kompletnie bez mojego udziału.
Natomiast ja zgłosiłem szkodę z AC. Zrobiłem zdjęcia w apce (Uniqa), później przyjechał rzeczoznawca. Wycenił na 12k bez większego rozbierania (uderzenie przodem) z notka że do sprawdzenia reflektory (wydawały się całe).
Jak rozebrałem to jednak tył obudowy miały oba popękane plus trochę wewnętrznych plastików też było uszkodzonych (a każdy to 100-150 i w górę) to wszystko zgłosiłem
Senyszyn, polska przedstawicielka lewicy, z rozbrajającą szczerością przyznaje, że ma 6 mieszkań, bo uznaje to za najlepszą formę ulokowania własnego kapitału.
Piękne podsumowanko jak wielką patologią jest ten kraj.
Citroen c4 pierwszej generacji jkbc
#oc #samochody #ubezpieczenia
źródło: temp_file1548922579188925162
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ni c---a.
Chciałem pod AC podciągnąć tylni zderzak przy kolizji z przodu to
Zamiennik drzwi to pewnie co najmniej 750zl, przygotowanie i malowanie drugie tyle. Poniżej 3tys bym nie odpuszczał. A jak wycenią na oryginałach to X2 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Bralbym kasę i naprawdę we własnym warsztacie żeby ten próg też od razu wymienił w tej cenie
Natomiast ja zgłosiłem szkodę z AC. Zrobiłem zdjęcia w apce (Uniqa), później przyjechał rzeczoznawca. Wycenił na 12k bez większego rozbierania (uderzenie przodem) z notka że do sprawdzenia reflektory (wydawały się całe).
Jak rozebrałem to jednak tył obudowy miały oba popękane plus trochę wewnętrznych plastików też było uszkodzonych (a każdy to 100-150 i w górę) to wszystko zgłosiłem