Wpis z mikrobloga

Nie jestem wielkim fanem pisu ani Nawrockiego, ale trzeba przyznać, że pięknie pozamykał mordy wszystkim silniczkom. Najpierw się śmiali, że wejdzie do Białego Domu najwyżej z wycieczką szkolną, potem chcieli dowodów na spotkanie z Trumpem, a gdy już wiadomo, że Trump przyjął go w gabinecie owalnym, jak co najmniej urzędującego prezydenta, poszło już samo gęste w tvn i tvp, a uśmiechnięci produkują od rana tony nieudolnego damage control, że to nic nie znaczyło, głupi Trump itd.

Pisałem już dawno, że niezależnie od naszych prywatnych opinii, przy obecnym rządzie z punktu widzenia dobrych relacji ze Stanami prezydent powinien być z PiSu. Trump to pamiętliwy człowiek i w ilu by językach nie mówił elokwentny Rafałek, zawsze będzie dla niego tylko lewarem na smyczy eurokratów, co najwyżej zastępcą Tuska bez żadnej mocy sprawczej.

#polityka #bekazlewactwa #wybory #debata #trump #usa
EnzoMolinari - Nie jestem wielkim fanem pisu ani Nawrockiego, ale trzeba przyznać, że...

źródło: 20250502_125925

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EnzoMolinari powiedzmy że fanatycy PO jak i posłowie PO zamiast poczekać zobaczyć co z tego wyniknie to ruszyli do ataku nie patrząc co piszą, w sumie podobnie byłoby z PiSem gdyby to Rafał zrobił taki numer jak Karol xD
Sam nie wierzyłem w spotkanie Trump Nawrocki ale wstałem rano i szok xD
  • Odpowiedz
  • 4
@Olek3366: Zgadza się, ale Rafałek to akurat naprawdę może pozwiedzać Biały Dom, jak kupi bilet i grzecznie poczeka. Zostaje mu tylko darcie mordy na wiecu Bompska caua na Rafalala ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Koziom nie zważając czy żeś za PO czy za PiS...
Gdyby Rafał tam był zamiast Karola to dla PO byłby wielki sukces a PiS by miał ogromny ból anusa jak dziś ma PO
Taka prawda
Dwa dzikie plemiona xD
  • Odpowiedz
  • 5
@EnzoMolinari Duda jest z PiSu i co załatwił od stycznia? Bo na razie cło podwyższone, żołnierze amerykańscy z Jasionki mają zniknąć, Ukraina za chwilę może być oddana Rosji a to dopiero 100 dni..
  • Odpowiedz
  • 1
@rojek: A to Duda ma odpowiadać za politykę zagraniczną Ukrainy? Zelenski wybrał stronę dawno temu i teraz zwyczajnie mierzy się z konsekwencjami tego wyboru. Jak napisałem, Trump jest pamiętliwy. Nam obiecał, że nie wycofa żołnierzy ani sprzętu z Polski i to jest dla nas kluczowe. Cła to już polityka globalna dotykająca wszystkich jednakowo. Jeśli długofalowo będzie dla Amerykanów bardzo niekorzystna, to pewnie zostaną zniesione. Taki to prezydent, trochę porywczy, trochę
  • Odpowiedz
  • 1
@EnzoMolinari jak nasza polityka zagraniczna ma się opierać na "Trump obiecał" to marnie widzę nasza przyszłość. Pół roku jego rządów pokazało że i NATO może być rozwiązane i Europa sprzedana. Jedyna zaleta działań Trumpa to kubeł zimnej wody na europejskich przywódców. W Europie powinniśmy się ogarniać, szukać dodatkowych sojuszników a nie lizać po dupie Amerykanów..
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: biorąc pod uwagę szykowane przez sztab T. spotkanie z Obamą, cios jest podwójny. Z jednej strony, Obama nie wywoła takiego wrażenia po Trumpie, z drugiej... aktualnie trwająca produkcja, jak to spotkanie było mało ważne, kolonialne i bez sensu daje gotowy materiał do prezentacji hipokryzji komentujących. A ci sobie nie żałują.
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari w jakim języku Nawrocki się po rozumiał z Prezydentem Trumpem? Bo chyba nie po polsku? Z tego co wiem to Nawrocki ma duże problemy z Angielskim i jego wypowiedź w tym języku jest na poziomie testu ósmoklasisty.

Więc czyżby Nawrocki miałby być prezydentem który nie potrafi się z nikim dogadać po za polską?
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari patrzyłem co piszą tvn24 i tvp.info

w tvn24 na pierwszej stronie jest artykuł "które zdjęcie jest fałszywe?" pokazane są dwie fotki, z nawrockim i bez niego, z jakimś facetem na jego miejscu. prowadzona jest dyskusja jakoby to zdjęcie z nawrockim było fotoszopkiem. dyskutowane są szczegóły typu "mężczyzna na zdjęciu bez nawrockiego jest słusznej tuszy".

dalej mamy artykuł pt. "zdjecie nie załatwi sprawy" oraz wywiad z Hołownią "czy nawrocki załatwi coś dla Polski,
  • Odpowiedz